Project brandveiligheid met Woonbron gestart

11 september 2017

Afgelopen jaar zijn een aantal grote gebouwenbranden in het nieuws geweest. De brand in een flatgebouw in Londen was nog heel kort gelden. Voor een mega-klus waarbij alle risico’s van de brandveiligheid van de vastgoedportefeuille van Woonbron moest worden onderzocht, zocht Woonbron de ondersteuning van stagiairs mbo bouwkunde.

Frank van Noort, stagebegeleider bij Techniek College Rotterdam, was meteen enthousiast toen hij hoorde van deze mega-klus. In zes groepjes van drie leerlingen zullen er in een pilot zeven, door Woonbron geselecteerde, complexen onderzocht worden op brandveiligheidsaspecten.

Dit betekent dat zij met behulp van tekeningen, research op internet, wellicht een bezoek aan de brandweer en wat veldwerk antwoord geven op vragen als:

'Klopt de praktijk met de tekeningen en actuele eisen, onder meer met betrekking tot compartimentering, vluchtwegen en brandblusmiddelen?'

'Dit project is wat ons betreft geslaagd als de leerlingen een leerzaam project op een enthousiaste manier hebben afgerond en wij een goede slag hebben gemaakt met onze inventarisatie brandpreventie', aldus Leon van Pelt, medewerker Werkvoorbereiding en Advies.

 

Meer artikelen