Stedin reikt certificaat uit aan gemotiveerde statushouders

30 augustus 2018

Op vrijdag 24 augustus reikte Netbeheerder Stedin aan de tien statushouders die in juni dit jaar gestart zijn met de vooropleiding tot monteur, het welverdiende certificaat uit.  

Toekomst
Als gevolg van de energietransitie verwacht Stedin dat het komende decennium de vraag naar technisch personeel toeneemt. Zodoende is de samenwerking gezocht met Techniek College Rotterdam en UAF (Stichting voor Vluchteling- student). In totaal begonnen tien statushouders aan een traject van drie maanden. Zij hebben onder andere gewerkt aan hun taalvaardigheid. Tom Emons, directeur binnen Stedin Operations, “Dit traject kan een voorbeeld zijn voor andere bedrijven om een tekort aan technici te voorkomen. We zijn trots dat we samen met Techniek College Rotterdam en UAF dit traject zijn gestart. Het is succesvol voor alle partijen maar vooral voor de tien mannen. Ik kan toezeggen dat dit niet eenmalig was, maar dat we hiermee doorgaan.”

Positief
De statushouders ontvingen hun certificaat met grote blijdschap. Er werd veel waardering uitgesproken naar de docenten, begeleiders en de organisatie. "Het was een geweldige ervaring, we zijn goed begeleid. De docenten waren heel vriendelijk en geduldig. Met name mijn Nederlands was nog niet zo goed, maar in deze drie maanden heb ik zoveel geleerd, dat ik zin heb om de opleiding te gaan volgen”, aldus één van de statushouders. Ook de praktijkdocent is erg enthousiast over de groep mannen. Nooit eerder maakte hij zo’n gedreven groep studenten mee. “Als docent hoor je erbij, ik zit zelfs in de groepsapp”, aldus docent Cees Kroon. Vanaf september stromen zij in bij de ‘reguliere’ bbl-opleiding tot monteur niveau 3.

Meer artikelen