Installatietechniek bezoekt Stadhuismuseum Zierikzee

8 juni 2017

Donderdag 8 juni hebben 4e jaars MBO studenten installatietechniek uit Rotterdam een bezoek gebracht aan het Stadhuismuseum Zierikzee. Martijn Deurloo, directeur van het Schouwse Installatiebedrijf Deurloo en docent bij Techniek College Rotterdam, organiseerde de excursie in samenwerking met het Stadhuismuseum.

Het Stadhuismuseum heeft een aantal installatietechnische hoogstandjes die zeer interessant zijn voor de studenten installatietechniek. Het binnenklimaat van het museum is van groot belang. Niet alleen voor de bezoekers en medewerkers, maar ook voor de historische kunstschatten die zo goed mogelijk geconserveerd moeten worden.

In het Stadhuismuseum zijn dan ook installaties aanwezig die er voor zorgen dat het binnenklimaat aan strenge eisen voldoet. Zoals de mate van reinheid, de temperatuur en de vochtigheid van de binnenlucht. Dit alles wordt bestuurd, geregeld en gecontroleerd met een Gebouw Beheer Systeem, waarmee de werking, energiegebruik en alle gemeten waarden via de computer of met smart devices waar ook ter wereld gemonitord kunnen worden.

Allemaal zaken die de studenten de afgelopen vier jaar intensief bestudeerd hebben. Aan het eind van hun studie zijn ze dan ook in staat om deze installaties voor een groot deel zelf te ontwerpen en te bouwen.

De excursie is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs. Er is een tekort aan docenten. Er stromen te weinig leerlingen het technisch vmbo en mbo onderwijs binnen en technische bedrijven, zoals de Schouwse installatiebedrijven, zitten te springen om vakmensen. Belangrijk dus de handen ineen te slaan om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.

Meer artikelen