Vacature docent Infra Techniek Elektro

De Infra Elektrotechniek zoals de distributie laag- en middenspanning is een onderwerp waar jij niet over uitgesproken raakt. Combineer dit met het onderwijs en jij bent helemaal in je element! 
Lees je dit nu en denk je: ‘hé, dit gaat over mij en ik wil mijn kennis graag delen met jongeren en ouderen!’, dan ben jij dé werknemer waar wij naar op zoek zijn!

De wereld van de Infra Elektrotechniek verandert snel en daarom werken wij nauw samen met het bedrijfsleven. Dit maakt het mogelijk om kennis en beschikbare technologie up-to-date te houden. Alleen zo kunnen wij studenten opleiden tot goede vakmensen. Belangrijk hierbij is het bieden van onderwijs door gepassioneerde docenten uit het onderwijs én door docenten van buiten het onderwijs.

Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine. Techniek College Rotterdam is toonaangevend en ambitieus en biedt onderwijs dat goed afgestemd is op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Het team Infra is onderdeel van Techniek College Rotterdam en verzorgt de lessen en begeleiding voor de Infra-opleidingen. Wij zoeken een docent met aantoonbare kennis van de Infra Elektrotechniek op niveau 2, 3 en 4, die passie heeft voor zijn of haar vak, die het een must vindt om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en die het een uitdaging vindt dit op een enthousiaste manier over te brengen op de studenten. De docent moet kunnen en willen groeien naar het geven van lessen ten behoeve van de kwalificaties monteur en eerste laagspanningsdistributie, monteur en eerste monteur middenspanningsdistributie en Technicus Elektrotechniek.

Wat ga je doen.

 • Het op basis van jouw vakmanschap verzorgen van lessen, instructie, begeleiding bij het  afnemen van examens in het vakgebied Infra Elektro op web-niveau 2, 3 en 4;
 • Het met passie begeleiden van studenten en het actief en resultaatgericht sturen van het onderwijsleerproces (tijdens zowel hun opleiding op school als ook tijdens hun stage- en afstudeertraject in het bedrijfsleven);
 • Het middels competentieprofielen de voortgang van de ontwikkeling van je studenten meten;
 • Het actief deelnemen aan onderwijsontwikkeling en onderwijsvernieuwing;
 • Het actief onderhouden van contacten met bedrijven;
 • Het bijdragen aan de samenwerking binnen ons onderwijsteam door onder andere informatie-uitwisseling met collega’s en bijdragen aan het teamplan.

 

Jouw profiel

 • Je bent bevlogen over onderwijs, spreekt jongeren aan en geeft je kennis over Infra Elektrotechniek graag aan hen door;
 • Je bent in het bezit van een tweedegraads onderwijsbevoegdheid.

Ben je niet bevoegd dan beschik je minimaal over aantoonbaar hbo werk- en denkniveau en relevante kennis van de distributie op laag-en middenspanning en…. en bent bereid om de benodigde lesbevoegdheid te behalen;

 • Je bent vaardig in het coachen van individuele en groepen studenten, het integreren van de beroepspraktijk in het leren en in het ontwerpen van een contextrijke leeromgeving door middel van moderne lesmethoden;
 • Je bent dagelijks innoverend bezig op technisch en/of onderwijskundig gebied;
 • Om de kwaliteit van ons onderwijs op peil te houden, werk je continue aan je deskundigheidsbevordering;
 • Je komt te werken in een flexibel team met uiteenlopende expertises. Zowel ervaren als beginnende docenten, of werknemers uit de branche die de overstap naar het onderwijs willen maken, al dan niet in combinatie met de huidige werkzaamheden, nodigen wij daarom uit om te solliciteren.

Wat bieden wij jou?
Een afwisselende functie waarin het menselijke aspect sterk vertegenwoordigd is. Je hebt gedurende de dag contact met het bedrijfsleven, met je collega’s en natuurlijk met de studenten. Jij betekent iets in hun leven, wat jij zegt en doet heeft invloed op hun loopbaan, hun vervolgstudie en op henzelf. Je wordt onderdeel van een team waarin je de ruimte krijgt (nog) lerend te zijn en waar je kunt meedenken over de inhoud van het onderwijs.
De aangeboden functie is ingedeeld in salarisschaal LB/LC (€ 2757,00 tot € 4671,00 bruto bij een fulltime aanstelling). Wij hebben je nog meer te bieden, zoals (hierbij is de CAO MBO leidend):

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Eindejaarsuitkering, deelname aan het ABP-pensioenfonds, dertig vakantiedagen en een tegemoetkoming in je Ziektekostenverzekering;
 • Goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.


Techniek College Rotterdam
Technisch vakmanschap, lef en innovatie zit van oudsher al in de ‘genen’ van onze regio en is daarmee bepalend voor de identiteit van ons Techniek College Rotterdam. We zijn er trots op dat we dit kunnen doorgeven aan onze studenten en we hen zowel houvast als ruimte en uitdaging kunnen bieden om zichzelf te maximaal ontplooien, als vakman en als mens.

Hebben we jouw interesse gewekt?
Wil je meer informatie over de functie, stuur dan een mail naar Lisette Ketting (E.Ketting@tcrmbo.nl) Onderwijsteamleider.