B-VCA / VOL VCA / VCA VIL

B-VCA

Met het B-VCA diploma laat u zien dat u de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door VCA. U geeft daarmee dus aan dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen.

VOL VCA

Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een VOL-VCA diploma op zak weet u aan welke eisen u en de operationele medewerkers waaraan u leiding geeft moeten voldoen. De VOL-VCA bestaat uit kennis over onder meer de (Europese) wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen, VCA-certificering, bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolboxvergaderingen.

VCA VIL

Met een VCA VIL diploma op zak weet u waar u op moet letten bij het zoeken van uitzendkrachten voor uw VCA-gecertificeerde opdrachtgevers. VCA VIL is voor een groot deel gelijk aan VOL-VCA en bevat daarnaast ook unieke, op de intercedenten toegesneden kennis. Denk aan wetgeving en verantwoordelijkheden in de relatie ‘inlener - uitzendorganisatie – uitleenkracht’. De leerstof die niet van toepassing is op intercedenten die uitsluitend op kantoor werken, zoals taakrisicoanalyses of ongevallenonderzoek, is niet opgenomen in VCA VIL. Het is ook mogelijk om alleen aan het examen deel te nemen.

VCA vreemde talen

VCA Basis Examen
U kunt het VCA Basis examen afleggen in de volgende talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools, Portugees, Turks, Hongaars, Italiaans, Spaans, Roemeens en Slowaaks.

VCA VOL Examen
Het VCA VOL examen kan afgelegd worden in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

VCA VIL Examen
Het VCA VIL Examen kan afgelegd worden in het Nederlands en Engels.

Voor wie?

Voor wie?

Als u aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet u in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bent u operationeel leidinggevende bij een aannemer? Dan moet u het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben. Bent u intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau? Dan moet u beschikken over het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden (VCA-VIL). Daarmee geeft u aan dat u weet welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven.

Meer over de cursus

Meer over de cursus

B-VCA
Als u aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet u in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als u op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt. De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen.

VOL VCA
Met een VOL-VCA diploma op zak weet u aan welke eisen u en de operationele medewerkers waaraan u leiding geeft moeten voldoen. De VOL-VCA bestaat uit kennis over onder meer de (Europese) wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen, VCA-certificering, bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolboxvergaderingen.

VCA VIL
Met een VCA VIL diploma op zak weet u waar u op moet letten bij het zoeken van uitzendkrachten voor uw VCA-gecertificeerde opdrachtgevers. VCA VIL is voor een groot deel gelijk aan VOL-VCA en bevat daarnaast ook unieke, op de intercedenten toegesneden kennis. Denk aan wetgeving en verantwoordelijkheden in de relatie ‘inlener - uitzendorganisatie – uitleenkracht’. De leerstof die niet van toepassing is op intercedenten die uitsluitend op kantoor werken, zoals taakrisicoanalyses of ongevallenonderzoek, is niet opgenomen in VCA VIL.

Cursusduur en startdata

Cursusduur en startdata

Op aanvraag.

Kosten en subsidie

Kosten en subsidie

Kosten op aanvraag. Voor deze cursus is mogelijk subsidie beschikbaar vanuit uw branchevereniging. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Examinering en erkenning

Examinering en erkenning

B-VCA / VOL VCA / VCA VIL certificaat. Europees erkend, 10 jaar geldig.

Verwante cursussen

Verwante cursussen

-

Aanmelden

Duur
Op aanvraag
Kosten
Op aanvraag
Certificering
Europees erkend, 10 jaar geldig
Cursusinhoud
B-VCA / VOL VCA / VCA VIL

Downloads