Enthousiaste leerlingen tijdens Boys- en Girlsday Techniek 2019

15 april 2019

Op 5 en 11 april ontvingen we tijdens de jaarlijkse Boys- en Girlsday Techniek meer dan 100 tweedejaars jongens en meiden. Dit keer georganiseerd op de locaties Drutenstraat en Schiedamseweg, Schiedam.

De Boys- en Girlsday met als thema “Er is van alles te doen in de Techniek”, zijn bedoeld om zowel jongens als meisjes een breder beeld te geven van de mogelijkheden die er zijn als je kiest voor een opleiding in de techniek. Door hen mee te nemen in een leuk en leerzaam programma van vooral doe-activiteiten, willen we laten zien dat in de techniekbranche voor zowel jongens als meiden genoeg kansen zijn.  

Leerling: ‘Ik vind stukadoren leuk echt, wist niet dat het veelzijdig was’

Dit jaar kregen we bezoek van leerlingen van Zuiderpark College, Mavo Vos, Mavo Schravenlant XL, Stanislas College Delft en Melanchton Kralingen. De jongens volgden de workshops: stukadoren, schilderen, timmeren en Techniek Experience bus van de Otib was er. De meiden konden de workshops: procestechniek, laboratoriumtechniek, ICT, HT en bouwkunde volgen. Samen kijken we terug naar energieke en succesvolle dagen.

Leerling: ‘Ik had nooit gedacht dat ICT zo leuk kon zijn’

Meer artikelen