Keuzedeel “Cloud en datacenter engineering” gestart

5 maart 2019

Vandaag is de eerste les van het keuzedeel “Cloud en datacenter engineering” gegeven aan tweedejaars niveau 4 studenten van de opleiding Netwerk- en mediabeheer. Een jaar lang zullen de studenten ondergedompeld worden in de geheimen van de Cloud: Public, Private of Hybrid, het internet en alles wat daarbij hoort.

Het keuzedeel start met Fundamentals en behandelt daarna de Infrastructuur (IaaS), Platformen (PaaS) en Software as a Service (SaaS). Hoe ziet een webserver van Amazon of Google of Microsoft eruit, waar worden gegevens opgeslagen en wie hebben toegang tot die gegevens, welke protocollen horen hierbij, welke maatregelen moet je nemen om te zorgen dat Facebook, Instagram, de gegevens van ziekenhuizen, etc. 24 uur per dag beschikbaar zijn en welke beveiligingsmaatregelen vraagt de AVG, etc.

De lessen voor dit keuzedeel worden ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven en worden gegeven op IT Campus Rotterdam, dé plek waar onderwijs, bedrijfsleven en overheid gezamenlijk streven naar meer en beter IT talent voor Rotterdam. Regelmatig worden er door oa. bedrijven als Bytesnet, SmartDC, Intermax en Avantage gastlessen gegeven en gaan de studenten op excursie naar een datacenter bijvoorbeeld.

Meer artikelen