Vacature docenten Software Developer

Docenten Software Developer

Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine. Wij zijn toonaangevend en ambitieus en bieden onderwijs dat goed afgestemd is op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. In de wereld van IT & Online verandert alles razendsnel. Wij werken daarom nauw samen met het bedrijfsleven. Dit maakt het mogelijk om kennis en beschikbare technologie up-to-date te houden. Alleen zo kunnen wij jongeren opleiden tot goede vakmensen. Belangrijk hierbij is het bieden van onderwijs door gepassioneerde docenten uit het onderwijs én door docenten van buiten het onderwijs. Daarbij kun je denken aan docenten die de overstap maken vanuit het bedrijfsleven naar het onderwijs, maar ook aan docenten die hun werk op school combineren met werk in het bedrijfsleven.

Lees je dit nu en denk je: ‘hé, dit gaat over mij en ik wil mijn kennis graag delen met jongeren!’, dan ben jij dé docent Software Developer waar wij naar op zoek zijn! Wij zoeken een docent die passie heeft voor zijn of haar vak, die het een must vindt om op de hoogte te blijven van de laatste IT-ontwikkelen en die het een uitdaging vindt dit op een enthousiaste manier over te brengen op de studenten.

Wat ga je doen?

Je gaat onderwijs verzorgen aan studenten niveau 4, leerjaar 1, 2 en 3. Voor leerjaar 2 en 3 heet de opleiding Applicatie-, media-ontwikkelaar en voor leerjaar 1 Software developer. In de laatste opleiding wordt gedurende 3 of 4 jaar aandacht besteed aan 2 kerntaken: Realiseert software en Werkt in een ontwikkelteam

Jouw profiel

·      In het bezit van onderwijsbevoegdheid (voor het vak Software Developer)

Ben je niet bevoegd dan ben je bereid tot het volgen van een lerarenopleiding. Kan dit niet dan beschik je minimaal over een afgeronde relevante hbo-opleiding aangevuld met drie jaar relevante werkervaring en een pedagogisch didactisch getuigschrift;

·      Affiniteit/ervaring met: o.a. project gestuurd onderwijs, -werken, scrummen, internet of things, user interface design en programmeertalen (bijv. PHP, Javascript, Python).

·      Persoonlijke kwaliteiten: vernieuwend, enthousiast, zelfreflectie en samenwerkingsgericht

·      Minimaal enkele jaren werkervaring als docent, actuele kennis van de leerstof en de praktijk van de opleiding;

·      Theoretisch en praktisch gerichte kennis van didactische methoden en technieken;

·      Kennis van het kwalificatiedossier;

·      Om de kwaliteit van ons onderwijs op peil te houden werk je continue aan je deskundigheidsbevordering;

·      Vaardig in het aansturen van het leerproces en in het toepassen van diverse pedagogisch/didactische werkvormen;

·      Vaardigheid in het coachen van individuele en groepen studenten, het integreren van de beroepspraktijk in het leren en in het ontwerpen van een contextrijke leeromgeving door middel van moderne lesmethoden;

·      Vaardig in het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe producten, onderwijsplannen, voorstellen voor onderwijsvernieuwing, organisatieverandering en in de samenstelling van onderwijsprogramma’s
 

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige functie met voldoende uitdaging en inhoud in een informele en prettige organisatie.

Met deze vacature zoeken wij twee docenten met elk een werktijdfactor van 0,8 FTE, met een dienstverband van minimaal 1 jaar met ingang van 1 augustus 2020, De werklocaties zijn locatie Prins Alexanderlaan in Rotterdam en de locatie Sportlaan in Spijkenisse.

Het salaris bedraagt minimaal € 2.915,00 en maximaal € 4.939,00 bruto per maand bij een volledige betrekking (carrièrepatroon LB of LC van de CAO mbo). Bij deze functie bieden wij een salaris passend bij jouw opleiding en ervaring.

Wij hebben je nog meer te bieden, zoals (hierbij is de CAO MBO leidend):

·      Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Eindejaarsuitkering, deelname aan het ABP-pensioenfonds, dertig vakantiedagen en een tegemoetkoming in je Ziektekostenverzekering;

·      Goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Het gaat om een afwisselende functie waarin het menselijke aspect sterk vertegenwoordigd is.

Je hebt gedurende de dag contact met het bedrijfsleven, met je collega’s en natuurlijk met de studenten. Jij kunt iets betekenen in hun leven, wat jij zegt en doet heeft invloed op hun loopbaan, hun vervolgstudie, op henzelf. Je wordt onderdeel van een team waarin je de ruimte krijgt (nog) lerend te zijn en waar je kunt meedenken over de inhoud van het onderwijs.

Het team ICT op de Prins Alexanderlaan is een team met meer dan 600 studenten en verzorgd ICT-opleidingen op niveau 2, 3 en 4 BOL, als ook 1 ICT-opleiding in de BBL en het team ICT op de Sportlaan is een team met meer dan 200 studenten en verzorgd ICT-opleidingen op niveau 2, 3 en 4 BOL. Door het inzetten van activerende (online) didactiek en met de juiste pedagogische aanpak ontwikkel je iedere student naar het gewenste eindniveau. Per september start de invulling van nieuwe kwalificatiedossiers, waarbij het onderwijsteam heeft gekozen voor het werken in projecten met aandacht voor de 21e-eeuwse vaardigheden. Voor de invulling van de lessen is de beroepsgerichte context van ICT studenten leidend. Naast het lesgeven & examineren, begeleid je studenten en organiseer je activiteiten met studenten, docenten en bedrijfsleven.

Techniek College Rotterdam
Technisch vakmanschap, lef en innovatie zit van oudsher al in de ‘genen’ van onze regio en is daarmee bepalend voor de identiteit van ons Techniek College Rotterdam. We zijn er trots op dat we dit kunnen doorgeven aan onze studenten en we hen zowel houvast als ruimte en uitdaging kunnen bieden om zichzelf maximaal te ontplooien, zowel als mens en als vakman/vakvrouw.

Hebben we jouw interesse gewekt?
Voor meer informatie over deze vacature & solliciteren kun je contact opnemen met:

- Locatie Sportlaan: mevr. I. Eijpe, [email protected] of 06 478 44 220

Meer informatie over Techniek College Rotterdam vindt je op www.techniekcollegerotterdam.nl. Ga je graag aan de slag in deze uitdagende functie van docent bij Techniek College Rotterdam? Dan zien we jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk digitaal tegemoet.