Vacature Examinator Regionaal Praktijk Centrum (1 fte)

Het vakgebied van ICT, examinering zijn onderwerpen waar jij niet over uit gesproken raakt. Combineer dit met het onderwijs en jij bent helemaal in je element! Lees je dit nu en denk je: ‘hé, dit gaat over mij en ik wil graag met jongeren werken!’, dan ben jij dé examinator waar wij naar op zoek zijn!

De wereld van ICT OnLine verandert snel en daarom werken wij nauw samen met het bedrijfsleven. Dit maakt het mogelijk om kennis en beschikbare technologie up-to-date te houden. Alleen zo kunnen wij jongeren opleiden tot goede vakmensen. Belangrijk hierbij is het bieden van onderwijs door gepassioneerde docenten uit het onderwijs én door docenten van buiten het onderwijs. Hetzelfde geldt voor het afnemen van prakijkexamens.

Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine. Techniek College Rotterdam is toonaangevend en ambitieus en biedt onderwijs dat goed afgestemd is op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Het team RPC (Regionaal Praktijk Centrum) is onderdeel van Techniek College Rotterdam en verzorgt de afname van de praktijkexamens voor alle opleidingen die onderdeel uitmaken van de wereld IT ONLine. Wij zoeken een examinator die ICT praktijkexamens kan afnemen samen met het RPC team van ca. 6 FTE, passie heeft voor zijn of haar vak, die het een must vindt om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen van ICT en praktijkexaminering en die het een uitdaging vindt om op een enthousiaste manier samen te werken met studenten.

Wat ga je doen.

 • Het op basis van jouw vakmanschap afnemen van ICT praktijk examens.
 • Met passie ervoor zorgdragen dat het RPC een regionale examenlocatie is met een onbetwistbare kwaliteit, servicegericht naar de ICT onderwijsteams ( op termijn mogelijk ook naar externen) en efficiënt georganiseerd.
 • Proactief onderhouden van contacten met ICT docenten, examenleiders, ICT examencommissie en Stichting Praktijk Leren.
 • Het actief inzetten van PDCA kwaliteitsscycli.

Jouw profiel

 • Je bent bevlogen over onderwijs examinering, spreekt jongeren aan en geeft op een inspirerende wijze leiding aan je team.
 • Je bent in het bezit van een tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor het vak ICT. Ben je niet bevoegd dan beschik je minimaal over een afgeronde relevante hbo-opleiding aangevuld met drie jaar relevante werkervaring en een pedagogisch-didactisch getuigschrift;
 • Je hebt ervaring als docent op het gebied van Applicatie Ontwikkeling
 • Je hebt een opleiding als assessor gevolgd of bent bereid deze te gaan volgen.
 • Je hebt minimaal enkele jaren werkervaring als docent met daarbij de actuele kennis van de leerstof en de praktijk van de opleiding;
 • Je bent vaardig in het aansturen van het praktijkexamen afname proces.
 • Je hebt kennis van de ICT kwalificatiedossiers en richtlijnen op het gebied van examinering (handboek examinering) en zorgt ervoor dat deze procedures strikt gevolgd worden.
 • Om de kwaliteit van onze examinering op peil te houden, werk je continue aan je deskundigheidsbevordering;
 • Je bent vaardig in het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe producten, voorstellen voor vernieuwing, organisatieverandering en in de samenstelling van examen afname programma’s.

Wat bieden wij jou?

Een afwisselende functie waarin het menselijke aspect sterk vertegenwoordigd is. Je hebt gedurende de dag contact, met je collega’s en natuurlijk met de studenten. Jij betekent iets in hun leven, wat jij zegt en doet heeft invloed op hun loopbaan, hun vervolgstudie en op henzelf. Je wordt onderdeel van een team waarin je de ruimte krijgt (nog) lerend te zijn en waar je kunt meedenken over de inhoud  het onderwijs examinering.

De aangeboden functie is ingedeeld in salarisschaal 10 -11 (€ 2757,- tot € 4671,- bruto bij een fulltime aanstelling), afhankelijk van je ervaring.

Wij hebben je nog meer te bieden, zoals (hierbij is de CAO MBO leidend):

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Eindejaarsuitkering, deelname aan het ABP-pensioenfonds, dertig vakantiedagen en een tegemoetkoming in je Ziektekostenverzekering;
 • Goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Techniek College Rotterdam
Technisch vakmanschap, lef en innovatie zit van oudsher al in de ‘genen’ van onze regio en is daarmee bepalend voor de identiteit van ons Techniek College Rotterdam. We zijn er trots op dat we dit kunnen doorgeven aan onze studenten en we hen zowel houvast als ruimte en uitdaging kunnen bieden om zichzelf te maximaal ontplooien, als vakman en als mens.

Hebben we jouw interesse gewekt?
Wil je meer informatie over de functie of ben je overtuigd van een goede match? Stuur dan je cv en sollicitatiebrief, met bronvermelding, naar Harry van der Voorn ([email protected] ), hoofd RPC a.i. Techniek College Rotterdam.

De werving voor deze vacature vindt tegelijkertijd in- en extern plaats. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Een referentiecheck kan gedurende de selectieprocedure plaatsvinden. Voor benoeming is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.