Vacature docent Werktuigbouwkunde

Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine. Wij zijn toonaangevend en ambitieus en bieden onderwijs dat goed afgestemd is op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. In de wereld van de Maakindustrie & Onderhoud verandert alles razendsnel. Wij werken daarom nauw samen met het bedrijfsleven. Dit maakt het mogelijk om kennis en beschikbare technologie up-to-date te houden. Alleen zo kunnen wij jongeren opleiden tot goede vakmensen. Belangrijk hierbij is het bieden van onderwijs door gepassioneerde docenten uit het onderwijs én door docenten van buiten het onderwijs. Daarbij kun je denken aan docenten die de overstap maken vanuit het bedrijfsleven naar het onderwijs, maar ook aan docenten die hun werk op school combineren met werk in het bedrijfsleven.

Wij zoeken een docent Werktuigbouwkunde (0,5 WTF) die passie heeft voor zijn of haar vak, die het een must vindt om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelen en die het een uitdaging vindt dit op een enthousiaste manier over te brengen op de studenten.

Jouw functie

 • Je bent docent Werktuigbouwkunde.
 • Je brengt uw passie voor het vak over op studenten. Lesgeven en begeleiden gaat je goed af.
 • Je begeleidt studenten bij projecten binnen de opleiding en bij hun stage- en afstudeertraject op school en in het bedrijfsleven.
 • Je vindt het fijn dat studenten een beroep op je doen.
 • Om het onderwijs up-to-date te houden ontwikkelt u onderwijsmateriaal en onderhoudt u contacten met bedrijven.
 • Bijdragen aan de samenwerking binnen ons onderwijsteam door onder andere informatie-uitwisseling met collega’s en bijdragen aan het teamplan.

Techniek College Rotterdam
Technisch vakmanschap, lef en innovatie zit van oudsher al in de ‘genen’ van onze regio en is daarmee bepalend voor de identiteit van ons Techniek College Rotterdam. We zijn er trots op dat we dit kunnen doorgeven aan onze studenten en we hen zowel houvast als ruimte en uitdaging kunnen bieden om zichzelf maximaal te ontplooien, zowel als mens en als vakman/vakvrouw.

Jouw profiel

 • In het bezit van een tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor het vak Werktuigbouwkunde
 • Ben je niet bevoegd dan beschik je minimaal over een afgeronde relevante hbo-opleiding aangevuld met drie jaar relevante werkervaring en een pedagogisch-didactisch getuigschrift
 • Minimaal enkele jaren werkervaring als docent, actuele kennis van de leerstof en de praktijk van de opleiding
 • Theoretisch en praktisch gerichte kennis van didactische methoden en technieken
 • Kennis van het kwalificatiedossier
 • Om de kwaliteit van ons onderwijs op peil te houden werk je continue aan je deskundigheidsbevordering
 • Vaardig in het aansturen van het leerproces en in het toepassen van diverse pedagogisch/didactische werkvormen
 • Vaardigheid in het coachen van individuele en groepen studenten, het integreren van de beroepspraktijk in het leren en in het ontwerpen van een contextrijke leeromgeving door middel van moderne lesmethoden
 • Vaardig in het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe producten, onderwijsplannen, voorstellen voor onderwijsvernieuwing, organisatieverandering en in de samenstelling van onderwijsprogramma’s

Ons aanbod
Een zelfstandige functie met voldoende uitdaging en inhoud in een informele en prettige organisatie. Het salaris bedraagt minimaal € 2.687 en maximaal € 4.019 bruto per maand bij een volledige betrekking (carrièrepatroon LB van de CAO mbo). Daarnaast bieden we gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering in de vorm van een dertiende maand, acht procent vakantietoeslag, een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering, betaald en onbetaald ouderschapsverlof en dertig vakantiedagen.

Meer informatie & solliciteren
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer C. Zuithoff, teamleider onderwijs, T 088 945 4880.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

De werving voor deze vacature vindt tegelijkertijd in- en extern plaats. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Een referentiecheck kan gedurende de selectieprocedure plaatsvinden, evenals een onderzoek op social media. Voor benoeming is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.