Skills Talents wedstrijden bij Techniek College Rotterdam

20 februari 2018

Op woensdag 14 en vrijdag 16 februari vonden de provinciale wedstrijden van WorldSkills Netherlands plaats op de technieklocaties Prins Constantijnweg en de Scheepsbouwweg. Aan deze teamvakwedstrijden voor laatstejaars van het vmbo namen in totaal 54 leerlingen van 12 vmbo-scholen uit de provincie Zuid-Holland deel.

Vakwedstrijden
Tijdens de teamvakwedstrijden kregen deelnemende leerlingen een podium om hun talenten te laten zien. De opdrachten, die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoerden, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. De vakwedstrijden worden georganiseerd door de stichting Skills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen.

Winaars
De leerlingen streden in drie vmbo-domeinen; ‘Produceren, Installeren & Energie’, Bouwen, Wonen & Interieur’ en ‘Mobiliteit & Transport’. Door de verschillende teams was het doel: een finale plaats in de landelijke finale. Na een spannende strijd tussen de teams won Edudelta College Middelharnis de wedstrijden Bouwen, Wonen & Interieur en Mobiliteit & Transport, het team van Gilde Vakcollege Techniek uit Gorinchem won de wedstrijd Produceren, Installeren en Energie. De winnende teams vormen gezamenlijk het provincieteam ‘de Zuid Holland Hawks’ en strijden tijdens de nationale finale van Skills Talents op 15 t/m 17 maart 2018 in Zwolle tegen de rest van de provincieteams.
 

Meer artikelen