Basis Motortechniek

Kleppen stellen voor onderhoud, koelsysteem en smeersystemen zijn de basis voor onderhoud aan een motor. Kleppen stellen is een precisie werk en moet goed gedaan worden. Zo ook een diagnose kunnen stellen met een lektester en storingen zoeken in het koelsysteem.

Voor wie?

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor monteurs die de basis van het onderhoud, controles, reparaties en storing zoeken aan motoren uitvoeren. Als toelatingseis geldt minimaal niveau 2 (Mobiele Werktuigen, Bedrijfswagens of in opleiding zijn daarvoor).

Meer over de training

Meer over de training

Een deel van de training voer je thuis uit via Internet. Dit webbased-huiswerk noemen we E-Learning. Hiermee bereid je je voor op de training. In de training staat praktijk centraal. Je bezoekt ons leercentrum gedurende 4 dagdelen (2 dagen) en je leert de basis van Motortechniek.

Tijdens de training leer je de volgende vaardigheden:

  • Kleppendiagrammen lezen
  • Distributie demonteren en afstellen (tandwielen)
  • Kleppen afstellen aan 3-, 4- en 6–cilinder motoren
  • Koelsysteem testen
  • Compressiemeten
  • Lektest uitvoeren

Cursusduur en startdata

Cursusduur en startdata

De training duurt 4 dagdelen (2 dagen). Je kunt je doorlopend inschrijven. De precieze startdatum word je gemeld na inschrijving.

Kosten en subsidie

Kosten en subsidie

De kosten voor deze training bedragen: € 475,-- (Voor cursisten die bij Techniek College Rotterdam een BBL opleiding volgen: 15% korting)
Ineens inschrijven voor 3 trainingen: 10% korting op totaal bedrag.

Alle trainingen zijn vrijgesteld van BTW. Voor deze training is mogelijk subsidie beschikbaar, vraag ons naar de mogelijkheden.

Examinering en erkenning

Examinering en erkenning

De training Basis Motortechniek wordt afgesloten met een toets. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat van Techniek College Rotterdam.

Verwante trainingen

Verwante trainingen

Mogelijk zijn onze volgende trainingen ook interessant: Basis Elektrotechniek, Start- en Laadsystemen, Verlichting en Signalering, Basis Hydrauliek, Basis PneumatiekBasis meettechniek, Aircosysteem.

Aanmelden

Duur
4 dagdelen
Voorkennis
Minimaal mbo niveau 2 diploma in de richting motorvoertuigentechniek of in opleiding zijn daarvoor.
Kosten
€ 475,-- BTW vrij
Certificering
Certificaat van Techniek College Rotterdam
Cursusinhoud
Basis Motortechniek

Downloads