Leerlingen uit regio Rijnmond door naar Benelux finale van internationale robotica wedstrijd FIRST LEGO League

23 november 2018

Leerlingen van Revius Lyceum, Libanon Lyceum en Dalton Lyceum Barendrecht zijn de grote winnaars van de regiofinale van de FIRST LEGO League Rijnmond. Met het winnen van deze regiofinale hebben de leerlingen een plek in de Benelux finale bemachtigd, die op 16 februari 2019 zal plaatsvinden. Meer dan 30 middelbare scholen uit de regio Rijnmond kwamen bij elkaar in het Innovation Dock op de RDM Campus in Rotterdam, met een robot die zij zelf hadden ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd. Een dag eerder bracht Koning Willem Alexander een bezoek en kreeg een persoonlijke demonstratie.

FIRST LEGO League (FLL)
De FLL is een robotica wedstrijd die jongeren in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar uitdaagt om de rol van Wetenschap & Technologie in de maatschappij te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten met een jaarlijks wisselend thema. Met dit jaar de ruimtevaart als centraal thema. De deelnemers hebben de afgelopen maanden samengewerkt in teams, bedachten een probleemstelling en deden onderzoek naar een creatieve oplossing daarvan. Daarnaast hebben de leerlingen met een zelfgebouwde en zelf geprogrammeerde robot meegedaan aan een robotica wedstrijd waarbij de robot diverse missies moest voltooien. De leerlingen werden door een jury beoordeeld op de robotprestatie, het project onderzoek, het robotontwerp en het samenwerkingsproces. Reviuslyceum, Libanon Lyceum en Dalton Lyceum Barendrecht werden door de jury beoordeeld als beste teams en vertegenwoordigen de regio Rijnmond tijdens de Benelux finale. 

De FIRST LEGO League Rijnmond wordt georganiseerd door Stichting DOENK in samenwerking met Hogeschool Rotterdam en Techniek College Rotterdam.
 

Meer artikelen