Marco Pastors verricht officiële opening nieuwe laboratoria en geeft startschot Open Dagen

19 januari 2018

Door een grondige verbouwing op de locatie Jan Ligthartstraat zijn twaalf zeer moderne laboratoria gecreëerd. Op deze plek worden ruim 750 mbo studenten van Techniek College Rotterdam, opleiding laboratoriumtechniek, voorbereid op hun beroepspraktijk. Uiteindelijk stromen zij uit in de richtingen Allround laborant, Chemisch fysisch of Biomedisch analist. Een bedrijfstak die groeiende is en waarvan veel bedrijven in de regio Rotterdam Rijnmond gevestigd zijn.

Marco Pastors, directeur Nationaal Programma Rotterdam Zuid, opende de verbouwde locatie. De openingshandeling vond plaats in een van de laboratoria waar hij samen met studenten een spectaculair experiment uitvoerde. Pastors is onder de indruk van de nieuwe locatie op Rotterdam-Zuid en de mogelijkheden die deze locatie nu biedt om leerlingen te interesseren voor het volgen van een technische opleiding.

Tevens was dit het officiële startschot van de open dagen op de dertien locaties van Techniek College Rotterdam. De open dagen vinden plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari.

Open dagen Techniek College Rotterdam:
Vrijdag 19 januari van 15.00 tot 20.00 uur Zaterdag 20 januari van 10.00 tot 16.00 uur

Meer artikelen