Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

De chirurg in het ziekenhuis, de directeur van een grote supermarkt en je eigen buurman. Ze hebben allemaal een overeenkomst: ze kunnen niet zonder jou. Want jij als eerste monteur zorgt ervoor dat ze kunnen vertrouwen op de stroom.

In het kort

Houd jij de boel draaiende?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Je werkt graag met je handen. En een uitdaging waar jij je koppie bij moet houden, die ga je graag aan. Je blijft kalm onder druk. En je vindt het leuk om collega’s aan te sturen. Maar je gaat ook graag zelfstandig aan de slag met boren, knippen en klikken. Je zoekt graag de spanning op. Maar alleen als het veilig is. Check, check, dubbelcheck? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving leer je collega’s begeleiden. En zelfstandig werken aan klussen voor ziekenhuizen, grote fabrieken, woningen, kantoorpanden en winkelbedrijven. Jij houdt de boel draaiende.

Je leert hoe je technische tekeningen leest, hoe je berekent hoeveel stroom je nodig hebt, hoe je veilig een gat boort in de muur, hoe je kabels knipt en soepele draden vastmaakt. Je ontdekt alles over het oplossen van storingen in kabels en draadjes. Jij plaatst, test en controleert.

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. En om door te stromen naar een andere opleiding.

Dit ga je doen

 • Gaten boren in muren
 • Leidingen, kabels en draden leggen
 • Storingen opsporen en verhelpen

Dit niet (zo vaak)

 • Zelf ontwerpen
 • In je eentje werken
 • Opdrachten maken achter de computer

Vakken tijdens je opleiding

Nederlands
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
5dagen naar school
16weken stage in laatste jaar

Stage lopen

De eerste 2 jaar loop je korte stages. Je gaat 4 dagen naar school en loopt 1 dag in de week stage. Bijvoorbeeld bij een bedrijf in de bouw of in de Rotterdamse haven. In het laatste jaar ga je op langere stage bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je het vak in de praktijk.

Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

Station Rotterdam-Alexander of de RDM Campus

Voor deze opleiding kun je kiezen uit 2 locaties: Rotterdam-Heijplaat of Rotterdam-Oost.

De Scheepsbouwweg 15 ligt op het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM). Dit is een innovatieve hotspot waar leren en werken samen komen. Er is parkeergelegenheid voor de auto, fiets en scooter. In de kantine kun je tijdens de pauzes iets eten en drinken

Of volg de praktijk- en theorielessen op de locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam. Het is makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. En die lekkere bak koffie met uitgebreide lunch haal je in de kantine.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
6.6
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
33%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 5 van 5
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Jij staat klaar met een tang in je hand. Was het nou het blauwe draadje of het rode draadje dat je moest knippen? Jij weet het. Want jij bent de voorman - een écht vakmens dat alles weet van stroom en kabels. 

Vandaag ga je op pad samen met een collega om nieuwe leidingen achter een muur in een woonhuis te plaatsen. Je boort gaten in de muren. Legt de leidingen op de goede plek. En zorgt ervoor dat er veilig stroom doorheen komt. Muurtje dicht. Stopcontact erop. En het licht kan aan. Het geeft zo’n lekker gevoel als alles uiteindelijk werkt. 

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt goed samenwerken
 • Je bent handig en doortastend
 • Je hebt technisch inzicht 

Deze niet (altijd)

 • Analyseren
 • Creatief bezig zijn
 • Leiding geven

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Fadi Koria

Fadi Koria

Onderwijsleider Elektrotechniek

Vragen over de opleiding? Stel ze aan mij.