Monteur elektrotechnische installaties

Monteur elektrotechnische installaties

De beveiligingspoortjes op school, de internetkabels onder de grond en de stoplichten in de straat. Allemaal elektronische installaties die moeten worden aangelegd, gerepareerd en vernieuwd. Bedrijven staan om jou te springen. 

In het kort

Houd jij van spannend werk?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Jij houdt de boel draaiende. En je gaat graag de uitdaging aan. Juist ook die puzzels waar je je koppie bij moet houden. Je blijft kalm onder druk. En werkt graag met je handen. Met collega’s werken vind je superleuk. En je gaat ook graag zelfstandig aan de slag met boren, knippen en klikken. Je zoekt graag de spanning op. Maar alleen als het veilig is. Check, check, dubbelcheck? Dan is deze mbo-opleiding misschien iets voor jou.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding Monteur elektrotechnische installaties leer om alleen én samen met collega's te werken aan klussen. Bijvoorbeeld voor woningen, flats en winkels.

Je leert hoe je technische tekeningen leest, hoe je veilig een gat boort in de muur en hoe je kabels knipt en soepele draden vastmaakt. Je ontdekt alles over het oplossen van storingen in kabels en draadjes. Jij plaatst, test en controleert.

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Instructies van collega's opvolgen
 • Gaten boren in muren
 • Leidingen, kabels en draden leggen

Dit niet (zo vaak)

 • Zelf ontwerpen
 • In je eentje werken
 • Opdrachten maken achter de computer

Vakken tijdens je opleiding

Nederlands
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
5dagen naar school
16weken stage

Stage lopen

Je bent 5 dagen per week op school. Tijdens je opleiding loop je 16 weken stage bij een erkend leerbedrijf. Bijvoorbeeld bij een bedrijf in de bouw of in de Rotterdamse haven. In het laatste jaar ga je op langere stage bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je het vak in de praktijk.

Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

Rotterdam-Alexander óf RDM Campus

Volg je theorie- en praktijklessen op Scheepsbouwweg 15 in Rotterdam. Deze locatie ligt op het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM). Dit is een innovatieve hotspot waar leren en werken samen komen. Er is parkeergelegenheid voor de auto, fiets en scooter. In de kantine kun je tijdens de pauzes iets eten en drinken

Of kies voor de Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam. Het is makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. En die lekkere bak koffie met uitgebreide lunch haal je in de kantine.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
6.9
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
24%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 5 van 5
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Vandaag ga je op pad om nieuwe leidingen achter een muur in een winkel te plaatsen. Je luistert naar de aanwijzingen van je collega. Jullie zijn een sterk team. Echte vakmensen.

Je boort gaten in de muren. Legt de leidingen op de goede plek. En zorgt ervoor dat er veilig stroom doorheen komt. Muurtje dicht. Stopcontact erop. En het licht kan aan. Het geeft zo’n lekker gevoel als alles uiteindelijk werkt. 

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt goed samenwerken
 • Je let goed op
 • Je blijft rustig 

Deze niet (altijd)

 • Je werkt op een rustig tempo
 • Je kan goed leidinggeven

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Fadi Koria

Fadi Koria

Onderwijsleider Elektrotechniek

Vragen over de opleiding? Stel ze aan mij.