Tegelzetter

Tegelzetter

Hoe blij word jij van een strakke rij met tegels? Op de wand en op de vloer. In de keuken, badkamer én in het zwembad. Jij bent een echt vakmens. Dat zie je van ver. Waar je ook gaat. Met jouw kaarsrechte tegelwerk breng jij een glimlach op het gezicht van een klant. 

In het kort

Ben jij een pietje-precies?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Lekker plakken en bezig met je handen. Je ziet het liefst direct het resultaat van wat je gemaakt hebt. Je werkt graag hard, maar houdt tussendoor ook van een praatje. Met je collega’s of de klant. Ze noemen jou niet voor niets pietje-precies. Omdat je net zolang blijft schaven totdat het helemaal goed zit.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert alles over het zetten, leggen en lijmen van verschillende soorten tegels. Zowel aan de wand als op de vloer. Van badkamers tot keukens en zwembaden. Ook leer je hoe je plinten en vensterbanken plaatst. En natuurlijk over de wettelijke regels en voorschriften. Zo leer je werken op een veilige en gezonde manier. Voor mensen en voor het milieu.  

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Wand- en vloertegels vastlijmen
 • Een vlakverdeling maken
 • Netjes afwerken

Dit niet (zo vaak)

 • Zelf een badkamer ontwerpen
 • Bestellingen plaatsen
 • In je eentje werken

Deze vakken krijg je

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
4dagen werken
1dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. 4 dagen per week leer je daar het vak in de praktijk. Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen. 2 avonden per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten.      

Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je bij het vinden van een leerwerkbedrijf. Maar je kunt pas met een bbl-opleiding starten als je een leerwerkplek hebt.    

Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

Kies jouw leslocatie

Rotterdam óf Middelharnis

Drutenstraat 2, Rotterdam
Dit is een kleine locatie in de Waalhaven van Rotterdam-Zuid. Met de auto of bus ben je er zo. Je ontmoet hier mensen van verschillende opleidingen, zoals schilders, stukadoors, timmermannen en metselaars. 

Langeweg 111, (Beroepscampus), Sommelsdijk (Middelharnis)
De Beroepscampus is de nieuwe onderwijslocatie op Goeree-Overflakkee. Het is een plek waar leerlingen, studenten, het bedrijfsleven en scholen uit de regio samenkomen.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 4 van 5
Bekijk meer cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Op zo’n dag als vandaag lig jij in het zwembad. Zonder water, natuurlijk. Want jij lijmt en legt vandaag rijen vol met tegels. Je bukt, je knielt, je tilt. Lijm uitstrijken, tegels plakken en de voegen netjes afwerken. Op de bodem en aan de wand. 

Jij bent een vakmens. Je werkt met tegels in alle soorten en maten. Keramisch, natuursteen of mozaïek. Binnen en buiten. Van groot tot klein. In schuine lijnen of juist recht-toe-recht-aan.

In badkamers, toiletten en keukens. Ziekenhuizen, fabrieken en kazernes. Elke tegelklus pak jij met beide handen aan. En vaak werk je in een gezellig team van vakmensen. Alles voor een strak eindresultaat – waar jijzelf én de klant blij van wordt.   

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt netjes werken
 • Je bent vakkundig en handig
 • Je maakt graag een praatje

Deze niet (altijd)

 • Je kunt goed leidinggeven
 • Je werkt op een rustig tempo
 • Je kunt strak plannen

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.  

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Arjan de Rooij

Arjan de Rooij

Docent bouwtechniek

Ik leer studenten graag de nieuwste ontwikkelingen in de bouw, zoals het neerzetten van energieneutrale woningen.

Christiaan van Vugt

Christiaan van Vugt

Docent techniek

Ik heb ruim 12 jaar ervaring als timmerman. Ik vind het leuk om jou op te leiden tot vakman. Iemand die trots kan zijn op zijn werk.

Piet van Asperen

Piet van Asperen

Docent Timmeren

Heb je vragen over deze opleiding? Ik help je graag.