Timmerman

Timmerman

De timmerman is een alleskunner. En je komt overal: op bouwplaatsen, bij mensen thuis en in de werkplaats. Teamwerk staat voorop; samen met je collega’s klaar je iedere klus. Jij weet alles op maat te maken.

In het kort

Houd jij van hout?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Timmerman? Een afwisselend beroep. Je schat het werk in en neemt de juiste maten op. Wat ga je doen en wat heb je nodig? Is er een bestek of een constructietekening? Hup, aan de slag met bouwmaterialen en (prefab)elementen. Jij maakt ze passend en verwerkt ze in de constructie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding Timmerman leer je alle technieken die je nodig hebt voor je latere beroep. Ook krijg je Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

Vakken tijdens je opleiding

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
4dagen werken
1dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Het grootste deel van de opleiding vindt plaats in de praktijk. Gemiddeld ben je iedere week 4 dagen bij een bedrijf aan het werk. Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen. Eén dag per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten. 

Je kunt pas met een bbl-opleiding starten als je een leerwerkplek hebt. Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je bij het vinden van een leerbedrijf. 

Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

Opleiding in cijfers

Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
64%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 5 van 5
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Jij doet veel meer dan alleen het timmeren van hout. Je werkt aan daken en stelt eenvoudige prefab-onderdelen. Ook maak je betonbekistingen, plaatst ramen en deuren die natuurlijk goed sluiten. Ook voer je reparaties uit. Voor je begint heb je goed nagedacht. Over het materiaal dat je gaat gebruiken. En over welk gereedschap je daarbij nodig hebt. En is de klus klaar? Dan controleer je of alles goed is gedaan.

Je werkt bij een timmerbedrijf of een aannemer. Daar ga je met collega’s aan de slag bij nieuwbouw- en renovatieprojecten of in de werkplaats.

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Arjan de Rooij

Arjan de Rooij

Docent

Met vragen over deze opleiding kan je bij mij terecht.

Herwin Tjeertes

Herwin Tjeertes

Docent Timmeren

Vragen over deze opleiding? Je kunt bij mij terecht.

Piet van Asperen

Piet van Asperen

Docent Timmeren

Met vragen over deze opleiding kan je bij mij terecht.