Allround precisieverspaner

Allround precisieverspaner

Van de onderdelen die jij maakt, is er soms maar één op de wereld. Hoe bijzonder is dat? Denk bijvoorbeeld aan raketonderdelen van het International Space Station, knieprotheses of een tandartsboor.

In het kort

Werk jij heel nauwkeurig?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
De allround verspaner werkt in de fijnmechanische techniek. Hier worden kleine onderdelen gemaakt voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, televisiestudio's, fabrieken of ruimtevaart. Je buigt je vooral over moeilijke werkstukken. Met handbediende of volautomatische draaibanken en freesmachines draai, frees, slijp en polijst je alles precies op maat.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert werken met handbediende én volautomatische draaibanken en freesmachines. En om zelfstandig, geconcentreerd, systematisch en nauwkeurig te werken. Je ontwikkelt een goed technisch en ruimtelijk inzicht en leert problemen analyseren en oplossen. Ook volg je Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

LET OP: De opleiding start alleen als er voldoende aanmeldingen zijn voor het nieuwe schooljaar.​

Stage

Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

RDM-kade 59, Rotterdam

RDM Rotterdam is een innovatieve hotspot waar leren en werken samenkomen. Op het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij hebben bedrijven en onderwijs hun plek gevonden. In het Innovation Dock verzorgen wij opleidingen in een prachtige omgeving. 

Bekijk alle locaties

Handige informatie

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een mbo-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

Reshma Jitbahadoer

Reshma Jitbahadoer

Onderwijsteamleider Metaal

/

Ronald den Held

Ronald den Held

Docent Procestechniek

Ga je deze opleiding doen? Dan kom je bij mij in de klas.