Eerste monteur elektrotechnische systemen

Eerste monteur elektrotechnische systemen

Je kunt je niet (meer) aanmelden

Haperende verkeerslichten, industriële robots, stilstaande treinen en bruggen die niet meer open of dicht gaan. Als eerste monteur elektrotechnische systemen krijg jij ingewikkeldste en grootste systemen weer in beweging.  

In het kort

Krijg jij het (weer) aan de praat?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Aan de slag, handen uit de mouwen. Samenwerken met je collega’s? Absoluut! En je lost ook graag zelfstandig een ingewikkelde puzzel op. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Zo zorg je ervoor dat bijvoorbeeld verkeerslichten of straatlantaarns weer veilig en duurzaam werken. Woon je op Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? Woon je op Rotterdam-Zuid? Met deze opleiding heb jij gegarandeerd een baan met de AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Jij duikt in de wereld van elektrotechniek.

Je leert kabels en leidingen aanleggen en alles over elektrotechnische systemen zoals tunnelverlichting of beweegbare bruggen. Hoe je ze samenstelt, installeert, afstelt en test. Omdat je met spanning werkt is het superbelangrijk dat je veilig werkt. Om je omgeving te beschermen, jezelf en het milieu. 

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. En om door te stromen naar een andere opleiding.

Dit ga je doen

 • Elektrotechnische systemen installeren
 • Storingen opsporen en verhelpen
 • Kabels en draden leggen

Dit niet (zo vaak)

 • Mails van klanten beantwoorden
 • Zelf bestellingen plaatsen
 • In je eentje werken

Deze vakken krijg je

Je krijgt les in elektrotechniek, elektronica en ICT. Ook leer je plannen en leidinggeven, want als Eerste monteur elektrotechnische systemen ben jij straks verantwoordelijk voor het begeleiden van jouw collega’s: een team monteurs.

Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan & Burgerschap zijn standaard vakken die je bij deze opleiding volgt.

Tijdens de opleiding volg je verschillende keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt volgen. Weet je het niet precies? Dan helpen wij je met het maken van een keuze. Want als jouw keuzedeel aansluit op de vraag vanuit de arbeidsmarkt heb je veel meer kans op een leuke baan.

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
5Dagen school
1-2Stages

Stage lopen

Je gaat 4 of 5 dagen per week naar school voor jouw theorie- en praktijklessen. Tijdens jouw studie loop je een aantal stages bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je het vak in de praktijk.

Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl

Check dit verhaal

Als Monteur Elektrotechnische Systemen installeer je elektrotechnische producten en systemen.

Dit is jouw leslocatie

Vlakbij station Rotterdam-Alexander

De theorie- en praktijklessen volg je op de locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam. Makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. 

Deze locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. De rest van de week ben je aan het werk bij jouw leerwerkbedrijf.  

Bekijk alle locaties

Beroepen na de opleiding

Rijen vol paneelkasten met gekleurde draadjes, kabels en knoppen, waar je ook kijkt. Het is vandaag aan jou de taak om oude draadjes weg te knippen en nieuwe kabels aan te leggen. Samen met een collega die jij begeleidt in het werk.

Je krijgt van je collega te horen wat de klant van je vraagt. Eerst even controleren of de spanning eraf is natuurlijk. En dan ga je aan de slag met je kniptang. Je bent lekker met je handen bezig. En als je klaar bent, test je wat je gemaakt hebt. En daarna geef je een collega de opdracht om de klant te vertellen dat het gelukt is.

Deze skills heb je nodig

 • Je bent handig en zorgvuldig
 • Je kan duidelijk uitleggen wat je hebt gedaan
 • Je houdt je hoofd koel onder spanning

Deze niet (altijd)

 • Je werkt op een rustig tempo
 • Je wacht instructies af
 • Je hebt contact met klanten

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?
Wat is een AanDeBak-Garantie?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Cees Zuithoff

Cees Zuithoff

Onderwijsteamleider

Mooi technisch onderwijs maken, daar ga ik voor. In deze energietransitie hebben wij iedereen nodig voor een mooie toekomst voor Nederland.

Vergelijkbare opleidingen

Bekijk alle opleidingen