Procesoperator A/B/C - Praktijk

Procesoperator A/B/C - Praktijk

Je wilt graag procesoperator worden en je beschikt over een theorieverklaring voor de opleiding Procesoperator A, B of C maar je mist nog het praktjkgedeelte van de opleiding om in aanmerking te komen voor een diploma? Volg dan in deze cursus het praktijkgedeelte en behaal je mbo niveau 2, 3 of 4 diploma. 

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die beschikt over een theorieverklaring voor de opleiding Operator A, B of C om zo, met aanvulling van het praktijkgedeelte, een mbo diploma te behalen. 

Voorwaarden

Naast de theorieverklaring moet de cursist beschikken over een arbeidscontract met een erkend leerwerkbedrijf.

Wat leer je tijdens de cursus?

Naast de praktijkopdrachten moet de cursist een aantal examens doen om te kunnen diplomeren. Dit zijn examens voor de vakken Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. 

Vanuit Techniek College Rotterdam krijgt de cursist een BPV-begeleider toegewezen. De begeleider komt langs op het bedrijf en helpt met de voortgang van de studie. 

Cursusduur en startmoment

Het praktijkgedeelte van de cursus Procesoperator A, B of C duurt 1 kalenderjaar en start doorlopend. Zodra de cursist een arbeidscontarct bij een erkend leerwerkbedrijf kan overhandigen, kan gestart worden met de cursus. 

Kosten

  • Praktijkkosten € 1.500,- per jaar
  • Toetsen Nederlands, Engels, Rekenen, Loopbaan & Burgerschap: € 600,-
  • Diplomering en administratie € 150,-
  • Werkmappen: circa € 500,-

Helaas zijn er geen subsidiemogelijkheden voor de werkgever. 

Examinering en erkenning

Na verzilvering van de theorieverklaring en het behalen van het praktijkgedeelte ontvangt de cursist een erkend mbo-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Dit is de cursuslocatie

Scheepsbouwweg 15

Op RDM Rotterdam, het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM) vonden bedrijven en onderwijs hun plek, waaronder procestechniek. Er is parkeergelegenheid voor de auto, fiets en scooter. In de kantine kun je tijdens de pauzes iets eten en drinken. Je kunt de locatie bereiken met de watertaxi, bus of eigen vervoer.

Bekijk alle locaties

Vragen over de cursus?

Wij helpen je verder

Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang je een reactie. 

Chris van Rossen

Chris van Rossen

Docent