Over Techniek College Rotterdam

Wij zijn Techniek College Rotterdam. De grootste mbo-school voor technisch beroepsonderwijs in Rotterdam-Rijnmond. Bij ons vind je technische mbo-opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren én volwassenen.

Maak het met techniek

Wij zijn dé mbo-school voor mensen die het willen maken. Of dat nu de toekomst is, of een machine, huis of auto. Steeds meer mensen kiezen voor een opleiding in de techniek.

Onze ogen zijn gericht op de toekomst. Zo blijft ons onderwijs relevant. We zetten ons in voor kwalitatief hoogwaardig en aansprekend onderwijs. Met moderne onderwijsfaciliteiten en locaties waar techniek tot leven komt. Goed geschoold technisch personeel, daar zorgen we voor. 

Samenwerkingsschool 

In 2016 besloten Albeda en Zadkine hun krachten te bundelen. Samen begonnen ze de samenwerkingsschool Techniek College Rotterdam. Eén school waarin we toonaangevend en innovatief technisch onderwijs geven in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Ons onderwijs is afgestemd op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dat doen we niet alleen, maar samen met honderden bedrijven in de regio. Op die manier heb jij een grotere kans op een succesvolle carrière in de technische sector.

7000
studenten
12
locaties
142
mbo-opleidingen

Missie en visie

Wij zorgen voor vernieuwend technisch onderwijs, zodat onze studenten zijn uitgerust met goede technische én algemene vaardigheden. Met een bevlogen team van docenten, leiders, ondersteuners en bestuurders helpen we studenten om het beste uit zichzelf en hun studie te halen.  

Onderwijsvisie   

De student staat centraal in onze onderwijsvisie. De werkende wereld staat te springen om goede techneuten. Daarom helpen we onze studenten om ambitieuze doelen te stellen en om deze te bereiken. We werken samen met bedrijven uit de regio. Zo leiden we samen vakmensen op die nu én in de toekomst aan het werk kunnen.  

Studie in cijfers

Studie in Cijfers helpt toekomstige studenten en hun ouders bij het maken van een weloverwogen studiekeuze. Deze cijfers zijn ontwikkeld door SBB. Ze doen dat in opdracht van het ministerie van OCW. Op elke opleidingspagina plaatsen we Studie in Cijfers. Hierin staan gegevens over de opleiding en over de arbeidsmarkt. 

Meer over Studie in Cijfers

Jaarverslagen

Wil je weten hoe het met de organisaties Albeda en Zadkine gaat? Download hieronder de jaarverslagen.