Onderwijs zoekt de samenwerking op met de Installatiebranche

4 december 2020

Op dinsdag 24 november kwamen onderwijs en bedrijfsleven online bij elkaar om te praten over duurzame ambities op het gebied van werken met waterstof en over het verstevigingen van de samenwerking tussen onderwijs en de bedrijven binnen de installatiebranche.

Het online event was mede georganiseerd door de Regionale Scholengemeenschap (RGO) en het H2GO Programma. Om invulling te geven aan onder meer de opgave van het landelijke klimaatakkoord en de lokale ambitie van de gemeente Goeree-Overflakkee om Stad aan 't Haringvliet in 2025 aardgasvrij te maken, hebben de scholen op de Beroepscampus en het H2GO Programma de gezamenlijke ambitie om kennis over het werken met waterstof over te dragen op studenten van allerlei niveaus. Om de ambitie te realiseren zijn nu en in de toekomst goed geschoolde professionals nodig. Een goede samenwerking tussen het onderwijs, ondernemers en de overheid is hierbij van cruciaal belang. Zodoende start Techniek College Rotterdam komend schooljaar met een opleiding Installatietechniek op de Beroepscampus.

Sprekers
De verschillende sprekers namen de geïnteresseerden mee in de toekomst van de energietransitie, de ontwikkelingen binnen de Installatiebranche, in de ambitie van de gemeente Goeree-Overflakkee en de rol van het onderwijs binnen de ambitie.

 
Beroepscampus Middelharnis – Techniek College Rotterdam
De Beroepscampus is dé plek waar vakmensen van de toekomst worden opgeleid. Met die ambitie slaan RGO, CSG Prins Maurits, Bouwmensen Zuid-West, Lentiz, Albeda, Techniek College Rotterdam, regionale ondernemers en de gemeente Goeree-Overflakkee de handen ineen om toonaangevend en vernieuwend beroepsonderwijs in de regio aan te bieden. De betrokken onderwijsinstellingen stellen zich ten doel om gezamenlijk het opleidingsaanbod en de aansluiting met de arbeidsmarkt te versterken, de samenwerking met het bedrijfsleven en overheden te intensiveren en te werken aan de doorstroom van vmbo naar mbo én van mbo naar hbo. Techniek College Rotterdam verzorgt al een aantal jaren ook de opleidingen (Allround) Timmerman, Metselaar, (Allround) Constructiewerker en Monteur elektrotechnische installaties. 

Meer artikelen