Gastcollege geven

Maak studenten enthousiast over jouw baan

Als gastdocent vertel je over jouw werk en de ontwikkelingen in je vak. Geef jij de liefde voor je vak door aan onze studenten?

Waarom een gastcollege?

Voor studenten is jouw kennis goud waard. Ze halen hun kennis vooral uit boeken en praktijklessen. Hoe het er écht aan toegaat, dat leren ze pas als ze stage lopen of gaan werken. 
Daarom is jouw gastcollege waardevol. Je geeft studenten een realistisch beeld van het vakgebied.

Jouw les geeft studenten energie

Je hoeft geen leraar te zijn om studenten te inspireren. Door mooie verhalen te vertellen over wat jij meemaakt in de praktijk, geef je jouw enthousiasme en liefde voor je vak door. Jij weet welke ontwikkelingen er spelen en wat de arbeidsmarkt nodig heeft.

Dit kun je verwachten

  • Ontmoet toekomstige stagiairs
  • Deel praktijkverhalen
  • Vertel over trends en ontwikkelingen

Dit niet

  • Je staat er alleen voor
  • Het kost veel tijd
  • Er komt niemand opdagen

Hoe ziet een gastcollege eruit?

Jij bepaalt hoe het gastcollege eruit ziet. Vertel je over belevenissen op het werk? Beschrijf je een werkdag? Deel je de laatste inzichten in het vakgebied? Laat je foto’s, voorwerpen of video’s zien? Wat je ook kiest: je staat er nooit alleen voor. Onze docenten helpen je met de voorbereiding. En ze ondersteunen je tijdens het gastcollege.

Waar je het gastcollege geeft en hoe lang de les duurt, bepalen we samen. Je kunt de gastles geven bij jouw bedrijf. Of je geeft het college op een van onze leslocaties.

Help jij onze studenten op weg?

Geef een gastcollege

Wil je meer weten over het geven van een gastcollege? We beantwoorden graag al je vragen en verbinden je aan de juiste personen binnen Techniek College Rotterdam. Iemand van de opleiding neemt daarna contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.  

Mail ons

Marketing & communicatie

Marketing & communicatie

Relatiemanager

We verbinden je aan de juiste persoon binnen Techniek College Rotterdam. Iemand vanuit de opleiding neemt daarna contact met je op.