(Extra) Begeleiding

Jouw droombaan komt een stap dichterbij met een mbo-opleiding. Hoe fijn is het als je tijdens deze periode bij iemand terecht kunt voor al je vragen. Bij Techniek College Rotterdam begeleiden we jou. Vanaf de start tot aan je diploma.

Techniek College Rotterdam is er voor iedereen. We proberen zoveel mogelijk in te spelen op jouw behoefte. Zo krijgt elke student begeleiding van de studieloopbaanbegeleider, de docenten en de stagebegeleider. Maar soms kun je wel wat extra begeleiding gebruiken.

Bijvoorbeeld:

  • Bij het maken van de juiste keuze(s) in je loopbaan. 
  • Wanneer je niet lekker in je vel zit. 
  • Chronische ziekte, dyslexie, ADHD, etc.
  • Hulp bij financiële-  en/of thuissituatie

Bij iedere opleiding hebben we een team van specialisten, die bestaan uit schoolmaatschappelijkwerk, loopbaanbegeleider, passend onderwijs. Dit noemen we het begeleidingsteam. Zij kijken samen met jou wat je nodig hebt en kunnen je helpen om je opleiding succesvol te doorlopen. Hoe eerder je aangeeft dat je hulp nodig hebt, hoe sneller we dit samen met jou kunnen oppakken. 

Hoe vraag ik hulp?
Wie zijn de mensen van het begeleidingsteam?

Passend onderwijs

Passend onderwijs zorgt er voor dat jij het beste uit jezelf haalt. Ervaar je een belemmering op je mentale en lichamelijke gezondheid of heb je uitdagingen op het gebied van leren en concentratie? Het begeleidingsteam is er om jou te ondersteunen, dat kan zijn op individueel of op groepsniveau. 

Als bij de aanmelding of tijdens de opleiding toch blijkt dat je vanwege een handicap, chronische aandoening of mentale gezondheidsproblemen te veel begeleiding en ondersteuning nodig hebt dat niet door de opleiding kan worden aangeboden, kan het voorkomen dat de inschrijving moet worden beëindigd. Dergelijke besluiten worden door de onderwijsteamleider zorgvuldig gewogen, genomen en onderbouwd. Samen kijken we welke andere mogelijkheden er dan voor je zijn. 

Tijdens het aanmelden, de intake of het kennismakingsgesprek
Tijdens je studie en stage

Liever langskomen op locatie?

Hier vind je ons

Je kunt ook langskomen bij Techniek Info Punt. Bezoek onze locatie en vraag naar Techniek Info Punt.

Bekijk onze locatie

Techniek Info Punt

Techniek Info Punt

Techniek Info Punt

Heb je vragen? We staan voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.