Over Techniek College Rotterdam

Wij zijn Techniek College Rotterdam. De grootste mbo-school voor technisch beroepsonderwijs in Rotterdam-Rijnmond. Bij ons vind je technische mbo-opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren én volwassenen.

Samenwerkingsschool

In 2016 besloten Albeda en Zadkine hun krachten te bundelen. Samen begonnen ze de samenwerkingsschool Techniek College Rotterdam. Eén school waarin we toonaangevend en innovatief technisch onderwijs geven in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Ons onderwijs is afgestemd op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dat doen we niet alleen, maar samen met honderden bedrijven in de regio. Op die manier heb jij een grotere kans op een succesvolle carrière in de technische sector.

7000techniekstudenten
12 locaties
142mbo-opleidingen

Missie en visie

Wij zorgen voor vernieuwend technisch onderwijs, zodat onze studenten zijn uitgerust met goede technische én algemene vaardigheden. Met een bevlogen team van docenten, leiders, ondersteuners en bestuurders helpen we studenten om het beste uit zichzelf en hun studie te halen.  

Onderwijsvisie   

De student staat centraal in onze onderwijsvisie. De werkende wereld staat te springen om goede techneuten. Daarom helpen we onze studenten om ambitieuze doelen te stellen en om deze te bereiken. We werken samen met bedrijven uit de regio. Zo leiden we samen vakmensen op die nu én in de toekomst aan het werk kunnen.  

Maak het met techniek

Wij zijn dé mbo-school voor mensen die het willen maken. Of dat nu de toekomst is, of een machine, huis of auto. Steeds meer mensen kiezen voor een opleiding in de techniek.  

Succesvolle start 

Samen met het bedrijfsleven stemmen we onze opleidingen nog beter af op de wensen en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Zo heb jij een grotere kans op een succesvolle carrière in de technische sector.  

Moderne locaties  

We zijn toekomstgericht. We zetten ons in voor kwalitatief hoogwaardig en aansprekend onderwijs. Met moderne onderwijsfaciliteiten en locaties waar techniek tot leven komt.  

Jaarverslagen

Wil je weten hoe het met de organisaties Albeda en Zadkine gaat? Download hieronder de jaarverslagen.