Over Techniek College Rotterdam

Wij zijn Techniek College Rotterdam. De grootste mbo-school voor technisch beroepsonderwijs in Rotterdam-Rijnmond. Bij ons vind je technische mbo-opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren én volwassenen.

Maak het met techniek

Wij zijn dé mbo-school voor mensen die het willen maken. Onze ogen zijn gericht op de toekomst. Zo blijft ons onderwijs relevant. We zetten ons in voor kwalitatief hoogwaardig en aansprekend onderwijs. Met moderne onderwijsfaciliteiten en locaties waar techniek tot leven komt. Goed geschoold technisch personeel, daar zorgen we voor. 

Samenwerkingsschool 

In 2016 besloten Albeda en Zadkine hun krachten te bundelen. Samen begonnen ze de samenwerkingsschool Techniek College Rotterdam. Eén school waarin we toonaangevend en innovatief technisch onderwijs geven in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Ons onderwijs is afgestemd op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dat doen we niet alleen, maar samen met honderden bedrijven in de regio. Op die manier heb jij een grotere kans op een succesvolle carrière in de technische sector.

Studenten bouwkunde maken een maquette

Studenten maken plezier in de proeffabriek van procestechniek

Docent begeleidt onze student koudetechniek

Lab & research: een andere kant van techniek

Leren klussen in de bouw

ICT-studenten geven een presentatie

6800
studenten
10
locaties
142
mbo-opleidingen

Missie en visie

Het is onze missie om beginnend beroepsbeoefenaars en vakmensen op te leiden tot goed geschoolde mensen met goede technische competenties, ruime sociale vaardigheden én het vermogen om multidisciplinair te werken. Ook verzorgen we omscholing, bijscholing en herscholing voor iedereen die zich in technische competenties wil bekwamen. 

  • Wij zijn toegankelijk voor iedereen 
  • Iedere student wordt geholpen het beste uit zichzelf te halen met uitstekend onderwijs
  • Iedere student wordt toegerust met technische en algemene vaardigheden 

Met een bevlogen team van docenten, leiders, ondersteuners en bestuurders zorgen we voor vernieuwend onderwijs.   

Onderwijsvisie   

De student staat centraal in onze onderwijsvisie. Daarom helpen we onze studenten om ambitieuze doelen te stellen en om deze te bereiken. Het onderwijs wordt samen vormgegeven met het bedrijfsleven, met doorgaande leerlijnen voor het vo-mbo-hbo. Zo leiden we samen vakmensen op die nu én in de toekomst aan het werk kunnen. 

Ons directieteam

Ons directieteam wordt gevormd door: 

  • Algemeen directeur: Marc Meijer
  • Adjunct-directeur Onderwijs en Kwaliteit: Janine Slootmaekers
  • Adjunct-directeur Bedrijfsvoering: Said el Ouazizi

Centrale studentenraad

Bij Techniek College Rotterdam beslissen onze studenten mee over zaken die op school gebeuren. Onze Centrale studentenraad vertegenwoordigt alle studenten. Zij gaan in gesprek met de directie en geven bijvoorbeeld advies over hoe we onze lessen en locaties kunnen verbeteren. 

Wat heeft onze Centrale studentenraad bereikt? 

  • Advies over ons vrijstellingenbeleid 
  • Gender & Sexuality Alliance op de agenda gezet 
  • Advies over het toegankelijker maken van onze locaties 
  • Betrokken bij het ontwikkelen van de strategische visie 

Studie in cijfers

Studie in Cijfers helpt toekomstige studenten en hun ouders bij het maken van een weloverwogen studiekeuze. Deze cijfers zijn ontwikkeld door SBB. Ze doen dat in opdracht van het ministerie van OCW. Op elke opleidingspagina plaatsen we Studie in Cijfers. Hierin staan gegevens over de opleiding en over de arbeidsmarkt. 

Meer over Studie in Cijfers

Jaarverslagen

Wil je weten hoe het met de organisaties Albeda en Zadkine gaat? Download hieronder de jaarverslagen.