Bouw Beroepscampus Middelharnis van start

12 juli 2019

Op dinsdag 25 juni is in het gemeentehuis de aannemingsovereenkomst voor de Beroepscampus Middelharnis getekend. Het betreft de nieuwbouw voor Techniek College Rotterdam, Albeda en RGO. De bouw zal plaatsvinden door Vaessen Algemeen Bouwbedrijf uit Raamsdonksveer. Als alles volgens planning verloopt wordt de beroepscampus eind 2020 opgeleverd.

Onderwijs centraal gehuisvest
Er bestaat al geruime tijd de wens om meer samenhang te organiseren tussen de diverse opleidingen en opleidingsniveaus op Goeree-Overflakkee. Op de Beroepscampus komt zowel mbo als vmbo te zitten, waarmee de doorlopende leerlijn wordt versterkt. Vanuit Techniek College Rotterdam en Albeda zullen de locaties Middelharnis en Oude-Tonge hun intrek gaan nemen in de Beroepscampus.

Van ontwerp naar bouw beroepscampus
Architectenbureau RoosRos uit Oud-Beijerland heeft het ontwerp ontwikkeld en eind 2018 is het bijbehorende bouwplan aanbesteed. Na onderhandelingen met Vaessen Algemeen Bouwbedrijf zijn de betrokken partijen tot overeenstemming gekomen. De verwachting is dat in november 2019 wordt gestart met de bouw van de beroepscampus.

Bouw in twee fasen
De Beroepscampus Middelharnis wordt in twee fasen gerealiseerd, een zuidelijk en een noordelijk gebouw. Het is niet de bedoeling deze gebouwen als afzonderlijke onderdelen te (blijven) zien. Het wordt één beroepscampus waarin betrokkenen samenwerken en leren. Binnenkort wordt door Vaessen Algemeen Bouwbedrijf ‘Nieuwbouw Zuid’ gebouwd. In dit bouwdeel zullen RGO, Techniek College Rotterdam en Albeda het onderwijs gaan geven. Als dit gebouw gereed is, wordt ‘Nieuwbouw Noord’ gebouwd. Het is de bedoeling dat in dit bouwdeel de onderwijsinstellingen RGO, CSG Prins Maurits, Lentiz en ook ondernemers komen.

Onderwijs centraal op Goeree-Overflakkee
De Beroepscampus Middelharnis is een belangrijke impuls voor de arbeidsmarkt van Goeree-Overflakkee en voor de ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden van de jeugd. Door het onderwijs op Goeree-Overflakkee centraal te organiseren worden de keuzemogelijkheden voor leerlingen uitgebreid.

Meer artikelen