Project Nieuwe Energie voor de Bouw

12 november 2019

​Op woensdag 6 november opende @RabobankRotterdam haar nieuwe kantoor aan het Weena. Tijdens deze feestelijke opening overhandigden burgemeester Ahmed Aboutaleb en Rabo-topman Wiebe Draijer​ een cheque aan Ron Kooren en Philippe Raets van Techniek College Rotterdam en aan Maria Molenaar van Woonstad Rotterdam.

Project Nieuwe Energie voor de Bouw
De cheque is bedoeld voor het realiseren van het project 'Nieuwe Energie voor de Bouw'. Doel van het project: 20 tot 40 jongeren van 16 tot 27 jaar werven, selecteren en begeleiden naar werk en/of scholing. Ger Wolfs, projectleider vanuit Techniek College Rotterdam: "We kijken vooral naar de groep jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze gaan aan het werk in renovatie en verduurzaming bij onder andere Woonstad Rotterdam. Met een begeleidingsprogramma van zes maanden kunnen ze praktijkverklaringen behalen, geplaatst worden in een leerwerktraject, een reguliere baan vinden of doorstromen naar een fulltime opleiding. Het betreft vooral werkzaamheden in de bouw, de techniek en de energietransitie, waar volop mogelijkheden zijn."

Het project 'Nieuwe Energie voor de Bouw' wordt een onderdeel van de #leerwerkakkoordenRotterdam van de gemeente, het bedrijfsleven en het onderwijs.

Meer artikelen