Basiscursus Koudetechniek

Koudetechniek heeft alles te maken met het goed houden van voedsel en een aangenaam koel (werk)klimaat in gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan het monteren van airco's in scholen, ziekenhuizen, kantoren, koel- en vriestransporten en aan koude systemen in bijvoorbeeld cafés en restaurants. In de Basiscursus Koudetechniek leer je de basisprincipes van koudetechniek. De inhoud van de cursus bestaat vooral uit theorie, waarbij de praktijk gebruikt wordt om de theorie te verduidelijken.

Voor wie?

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor vakmensen die (recentelijk) werken in de installatie- en koudetechniek en hun basiskennis willen vergroten. Deze cursus is een goede voorbereiding voor de training f-gassen.

Meer over de cursus

Meer over de cursus

In de Basiscursus Koudetechniek leer je de basisprincipes van koudetechniek. De inhoud van de cursus bestaat vooral uit theorie, waarbij de praktijk gebruikt wordt om de theorie te verduidelijken.   

Onderwerpen die tijdens de cursus behandeld worden, zijn:

  • Theoretische werking van het koudeproces
  • Natuurkundige begrippen
  • Koudemiddelen
  • Compressor, condensor verdamper en ventielen.
  • Appendages
  • Koelleidingen
  • Gereedschappen en hulpmaterialen

Cursusduur en startdata

Cursusduur en startdata

De cursus is verdeeld over 10 avonden van 18.30 – 21.00 uur en start op donderdag 7 januari 2021. De laatste lesdag is 18 maart 2021.

 

Kosten en subsidies

Kosten en subsidies

Kosten voor deze training: € 975,- (BTW- vrij).

Cursusmateriaal en reader inbegrepen. Voor deze cursus is mogelijk subsidie beschikbaar vanuit uw branchevereniging, vraag naar de mogelijkheden.

Examinering en erkenning

Examinering en erkenning

Op de laatste cursusdag wordt een toets afgenomen. Na afloop van de cursus ontvangt de cursist een Bewijs van Deelname met daarop vermeld de inhoud van de cursus en het resultaat van de toets.

Aanmelden

Duur
10 avonden
Kosten
Kosten voor deze training: € 950,-
Certificering
Bewijs van Deelname
Cursusinhoud
Basiscursus Koudetechniek

Downloads