Gastcollege geven

Gastcollege geven

Onze studenten hebben gekozen voor een opleiding in de techniek of technologie. Zij zijn de volgende generatie die de arbeidsmarkt op komt. Het bedrijfsleven heeft een schat aan technische kennis, ervaring en informatie. Kennisdeling van uw zijde geeft de nieuwe generatie een reëel vak- en toekomstbeeld.  Bent u enthousiast over uw baan in de techniek en wilt u dat enthousiasme overbrengen op de volgende generatie? Dan is het geven van een gastcollege iets voor u! De liefde voor een vak of beroep begint bij de bron. Als gastdocent kunt u daarbij veel voor studenten betekenen. U draagt bij aan een realistisch beeld van hun toekomstige vakgebied. U krijgt de kans te vertellen over de dagelijkse praktijk en ontwikkelingen in uw vak. Werken met studenten is uitdagend en inspirerend. Daarnaast ontmoet u mogelijk uw toekomstige stagiaires en zijn er onder de afstudeerders misschien uw vakgenoten of collega’s van straks.

Hoe kan een gastcollege eruitzien?
Aan het gastcollege kunt u zelf invulling geven omdat deze specifiek gaat over uw eigen functie, uw werkzaamheden, belevenissen op het werk, de organisatie waar u werkt en de stage- en/of beroepsmogelijkheden. Als gastdocent geeft u een beeld van uw eigen werk in de techniek dat aansluit bij de doelgroep. Tijdens het gastcollege kunt u vertellen over uw belevenissen als beroepsbeoefenaar, beschrijft u een dag uit uw werkleven of deelt u laatste inzichten in uw vakgebied. U kunt uw verhaal ondersteunen met bijvoorbeeld eigen materiaal, filmmateriaal, foto’s of voorwerpen uit uw werk. De lengte van uw gastles stellen we gezamenlijk vast. In de voorbereiding wordt u geholpen door een docent vanuit de opleiding. De docent van de school begeleidt en ondersteunt u ook bij het gastcollege. De docent is er gedurende het gastcollege bij.

Op de leslocatie of bij u in de praktijk
Natuurlijk kan het gastcollege op de leslocatie gegeven worden waar altijd ruimte beschikbaar is. Maar wellicht is het leuk en leerzaam voor studenten als het college bij uw eigen bedrijf gegeven kan worden. In overleg met de opleiding kiezen we de locatie waar u zich prettig bij voelt en die het beste past bij het verhaal dat u over wilt brengen.

Geïnteresseerd om een gastcollege te verzorgen? Neem dan contact op met [email protected].