Samen met Inventum leidt Techniek College Rotterdam studenten op voor de toekomst

7 september 2021

Werken met de nieuwste technieken, dat is dé manier om studenten voor te bereiden op de toekomst. Op dinsdag 7 september installeerde Inventum de Modul-AIR warmtepomp inclusief een boilervat in het installatielokaal van Techniek College Rotterdam. Hiermee kan de monteur van de toekomst ervaring op doen met warmtepomp technologie.

Inventum is een producent die duurzame en energiebesparende oplossingen ontwikkelt. Zij maken het verschil door het energieverbruik in woningen tot nul te reduceren. De energieoplossingen worden toegepast in zowel bestaande als nieuwbouwsituaties, in de woning- en utiliteitssector. De warmtepomp is een nieuwe, duurzame techniek waar studenten Koude- en Installatietechniek dankzij Inventum nu kennis mee kunnen maken. Gerard Kulker, docent Koudetechniek: “We vinden het heel belangrijk dat onze studenten leren werken met de nieuwste innovaties uit het bedrijfsleven. Zo zijn onze studenten altijd up-to-date over de nieuwste technieken. Samenwerkingen met bedrijven als Inventum zijn daarin onmisbaar. De nieuwe warmtepomp gaan we gebruiken in de les. Vooral om te kijken hoe deze nieuwe technologie eruit ziet maar ook om testjes mee te doen.” Kylian, eerstejaars student Monteur Koude- en Installatietechniek: “Ik vind het spannend om met de nieuwste technieken te gaan werken. Mooi dat een bedrijf als Inventum ons die mogelijkheid biedt. Zo weten we wat ons na de opleiding te wachten staat en zijn we goed voorbereid.”

Met de schenking neemt Inventum haar verantwoordelijkheid om de volgende generatie technici samen met Techniek College Rotterdam op te leiden. Frits Vermeer, Business Development Nieuwbouwconcepten bij Inventum: “Wij zijn als Inventum blij dat we kunnen bijdragen aan het verhogen van de kennis van de studenten van Techniek College Rotterdam. Zij zijn immers de installateurs van de toekomst.” 

Meer artikelen