Geslaagde Boys- en Girlsday Techniek 2018

16 april 2018

Op vrijdag 6 april en donderdag 12 april vonden de jaarlijkse Boys- en Girlsday plaats. De Prins Constantijnweg, Rotterdam Alexander, en de Schiedamseweg werden overspoeld met meer dan 200 meiden en 200 jongens. De Boys- en Girlsday is een dag voor tweedejaars vmbo-jongens en meiden uit de regio Rijnmond.

Wat is techniek?
Met het thema “Er is van alles te doen in de Techniek” laten we de jongens en meiden zien én ervaren welke mogelijkheden er allemaal zijn binnen techniek. Door hen mee te nemen in een leuk en leerzaam programma van vooral doe-het-zelf-activiteiten geven we ze een breed beeld van de dingen die ze kunnen gaan doen als ze voor een opleiding in de Techniek kiezen. Abigail Schoemaker, oud-student electrotechniek en nu werkzaam bij CAD & Company en de directie van Techniek College Rotterdam, openden het event.

De leerlingen van de Hildegardis MAVO,  Melanchton Mathenesse, Yulius Onderwijs Het Ilex College, Wolfert Lansing, Melanchthon Kralingen, Wolfert Dalton, ISK Carré College, ISK Hugo de Groot, Zuiderpark College, Schreudercollege en Vak College Hilligersberg waren aanwezig.

Divers programma
De workshops die ze konden volgen waren: ICT, Mobiliteit, Procestechniek, Installatietechniek, Laboratoriumtechniek, Mechatronica, Bouwkunde, Medische Instrumentatie Techniek en er waren activiteiten van defensie. Leerling: “Superleuke en interessante dag, heb nu meer een idee wat er binnen de techniek mogelijk is.” Leerling: ”Ik vond mechatronica helemaal leuk, vooral toen we met de robotjes een parcours moesten afleggen. Dat het dan werkt is echt tof.” Leerling: “Dat er binnen defensie ook technische mensen worden gezocht, dat wist ik helemaal niet, na vandaag ga ik serieus kijken of defensie iets voor mij is. “Docent: “Ze staan voor een sectorkeuze en techniek is één van de keuzes. Ze hebben nog geen idee wat techniek inhoudt en om dan op deze manier in contact te komen met techniek is ontzettend leuk. Volgend jaar zijn we er weer bij!”

Meer artikelen