Samir, student ICT, loopt Marathon Rotterdam voor KWF!

4 februari 2020

Al maanden is hij aan het trainen voor de Marathon van Rotterdam, Samir Abdullah derdejaars student ICT Schiedam. Zijn doel: de hele marathon uitlopen. Dat doet hij niet voor zichzelf, maar hij loopt voor KWF. Geen gemakkelijke opgave, maar hij heeft voor hetere vuren gestaan. 

Zeven jaar geleden kwam hij na een lange gevaarlijke tocht vanuit Afghanistan naar Nederland. Alleen, zonder familie.  Hij was toen nog maar 13 jaar oud. Vijf jaar geleden startte hij met een ICT opleiding op niveau 2 bij Techniek College Rotterdam in Schiedam. Dat ging zo goed dat hij na 1 jaar de niveau 3 kon gaan doen, om vervolgens ook deze in 1 jaar af te ronden. Nu zit hij in het derde jaar niveau 4 en het gaat heel goed. Na zijn opleiding wil hij graag verder studeren, Cyber Security. De interesse in Techniek zit niet in de familie, maar ze hebben hem altijd gestimuleerd iets van zijn leven te maken. Ook toen hij moest vluchten hadden ze het vertrouwen in hem dat hij op het goede pad zou blijven. Naast zijn school geeft Samir les in Krav Maga, een zelfverdedigingssport, aan jonge kinderen. De sport maar vooral ook met kinderen werken, vindt hij fantastisch.  

Samir: "Ik voel me geen vluchteling, ik voel me thuis in Nederland, maar zonder de hulp en het vertrouwen van de docenten van Techniek College Rotterdam, was ik misschien niet zo ver gekomen. De ervaringen die ik heb, maken me sterk en geven me de kracht door te gaan en iets van mijn leven te maken." 

Om zoveel mogelijk geld op te halen, kan je Samir sponseren. Scan de qr-code of kijk op  https://acties.kwf.nl/fundraisers/samirabdullah/rotterdam

​Namens Samir, bedankt!   

QR code Samir

Meer artikelen