Werken in de haven

28 maart 2019

De Rotterdamse haven is een internationaal logistiek knooppunt. Er worden goederen opgeslagen, verwerkt en af- en aangevoerd. Het vervoer van goederen vindt plaats via het spoor, de binnenvaart, de kustvaart, via de lucht en de weg. Er zijn verschillende soorten bedrijven in het havengebied, zoals cargadoors, stuwadoors, expediteurs, rederijen, veembedrijven, scheepswerven, terminals, logistiek dienstverleners, onderhoudsbedrijven en industrie.

Rotterdam is één van de belangrijkste havens van Europa. De haven is de toegangspoort tot een Europese markt van meer dan 350 miljoen consumenten. Rotterdam is één van de belangrijkste kruispunten van goederenstromen ter wereld. De haven is een van de grootste werkgevers uit de regio. Per jaar is er behoefte aan zo’n 2.000 nieuwe medewerkers in de meest uiteenlopende banen.

Filmpje kijken? Ga naar dit filmpje over Reparatie & Onderhoud !

Wil je graag werken in de techniek? Ben jij de onderhoudsmonteur die zorgt dat alles weer op rolletjes loopt? Of ben jij de heftruckchauffeur die behendig en zorgvuldig voor de opslag van goederen zorgt? Ook voor goede dieselmonteurs is altijd werk. Werken in de haven betekent je vak kennen maar vraagt ook om steeds meer kennis van computers en talen.

Kijk voor passende opleidingen bij de wereld van Proces & Maintenance, Maakindustrie of IT & Online.

Wil je meer weten over de haven? Ga naar de informatie van Port of Rotterdam.

Meer artikelen