Uitslag mbo-hackathon Techniek College Rotterdam, Zadkine en Albeda

29 november 2018

Op dinsdag 27 november vond de prijsuitreiking plaats van de gezamenlijke hackathon van Techniek College Rotterdam, Zadkine en Albeda. De studenten presenteerden hun prototypes en proefmodellen voor een vakjury.

De groep studenten van de ‘Trusmile’ hadden uiteindelijk het beste idee. De 'Trusmile' is een gebitsreiniger die werkt met geluidsgolven. Via de geluidsgolven en een pH-sensor wordt het gebit gereinigd. Uniek is de bijbehorende applicatie die bijhoudt welke kunstgebitten wanneer zijn gereinigd, door wie en of er problemen zijn. Jury: “We vonden de pitch van de studenten erg goed. Het idee is innovatief en toepasbaar in de zorg voor zowel zorgverleners als zorgvragers. Het zou ook interessant zijn om met andere groepen samen te werken, om het idee nog verder uit te werken zodat het daadwerkelijk in productie genomen kan worden.” De komende maanden wordt het idee in de lessen techniek verder uitgewerkt.

Mbo-Hackathon Rotterdam
De studenten van de mbo-opleidingen Verzorgende-IG, Verpleegkunde, Medische Instrumentatie Techniek en Applicatiebeheer gingen de afgelopen maanden in vijftien afzonderlijke groepen aan de slag met het bedenken van oplossingen op diverse praktijkvraagstukken vanuit het zorg & welzijn werkveld. Thema’s waarover is nagedacht waren onder meer vergrijzing, ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven en het personeelstekort in de zorg.

Vakjury
De vakjury bestond uit: Linda Nijgh (Manager Argos Academy), Steven Mersch (productontwikkelaar bij Pameijer Werkt en E-health), Marco van Diest (Directeur van Medrott) en Nederlands kampioen pitchen Thom Uildriks. De dag werd voorgezeten door Onno Helder senior, zorgonderzoeker en verpleegkundige Erasmus MC-Sophia.

Technomarkt
Na de uitreiking konden studenten nog even een kijkje nemen op de Technomarkt zorg & welzijn. Hier konden ze door middel van demonstraties kennismaken met nieuwe producten en hulpmiddelen in de zorg, zoals o.a. e-health, zorg op afstand en zorgrobots.

Meer artikelen