100% baangarantie met de opleiding “Cloud Engineering”

21 februari 2018

De wereld is in transitie! Door de steeds verdergaande digitalisering in praktisch alle vakgebieden, wordt de behoefte aan goed geschoolde IT-ers steeds groter. Het is zelfs zo dat er al jarenlang een enorm tekort is aan goed opgeleide IT-ers. Hierdoor hebben leerlingen na een goede IT-opleiding uitstekende kansen op een baan.

De IT-infrastructuur bij bedrijven en instellingen is al lang niet meer alleen afhankelijk van interne servers. Tegenwoordig hangt alles in de “Cloud”. Steeds meer apparaten zijn aangesloten op het internet (Internet-of-Things) en kunnen, draadloos en op afstand, bediend worden via mobiele telefoons, tablets en laptops.

Een van de belangrijkste problemen van nu en in de nabije toekomst is het tekort aan mensen die vertrouwd zijn met de “Cloud”. Dit biedt enorme kansen voor jongeren die specifiek voor het onderhoud en de bediening van de “Cloud” zijn opgeleid.

Techniek College Rotterdam speelt, samen met het bedrijfsleven, in op deze problematiek binnen de mbo-opleiding Netwerk- en Mediabeheer met speciale aandacht voor “Cloud Engineering”. Bij deze opleiding worden leerlingen op mbo-niveau opgeleid om werkzaam te zijn als “Cloud Engineer” in een breed scala van branches; van het Haven en Industrie Cluster, de Medische sector, het MKB tot alle andere sectoren waar IT een belangrijk onderdeel is geworden van de bedrijfsvoering.

Vanaf september 2018 start de opleiding Netwerk- en Mediabeheer met veel aandacht voor “Cloud Engineering” en leerlingen kunnen zich nu al inschrijven via: www.techniekcollegerotterdam.nl/CloudEngineering

Jongeren die bij Techniek College Rotterdam zijn opgeleid tot “Cloud Engineer” kunnen rekenen op een 100% baangarantie. Belangrijk bijkomend voordeel van deze opleiding is de mogelijkheid om door te stromen naar vervolgopleidingen op HBO en Universitair niveau en naar deeltijdopleidingen specifiek gericht op IT-ers.

Het onderdeel “Cloud Engineering” binnen de opleiding Netwerk- en Mediabeheer is mede vormgegeven door een subsidie van het Regionaal Investeringsfonds MBO (RIF) en de intensieve samenwerking met de overheid en het bedrijfsleven.

Betrokken partners vanuit de overheid en het bedrijfsleven zijn: Vereniging ISP Connect Nederland, Stichting Dutch Hosting Provider Association (DHPA), Stichting Digital Infrastructuur Nederland (DINL), Intermax cloudsourcing B.V., Amsio B.V., Bytesnet B.V., SmartDC B.V., i3D.net, Stichting Platform Digital Manufacturing, Nehem Kennismanagement Consultants B.V., Avantage Groep B.V., Stichting Center of Digital Excellence (CoDE), LeX B.V., Advertising Marketing + Design B.V. (AM+D), Zadkine, Libanon Lyceum, Penta College, MavoVos, Edudelta College, Roncalli Mavo, RGO Middelharnis, Lentiz | VMBO Maassluis, Techforce Rijnmond, Hogeschool Rotterdam, Gemeente Schiedam, Gemeente Rotterdam

Meer artikelen