Finale laswedstrijden vmbo-leerlingen 2019 op RDM Rotterdam

18 februari 2019

Net als in alle voorgaande jaren organiseert het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) ook in 2019 weer laswedstrijden voor het vmbo. De aanstormende talenten kunnen op een nationaal podium hun vakmanschap en passie voor het lasvak laten zien. Met deze laswedstrijden wil het NIL jongeren enthousiast maken voor een baan in de lastechniek én de lastechniek in het algemeen promoten. Daarmee dragen zij tevens bij aan een nieuwe instroom van lastalent in het bedrijfsleven.

Vernieuwde opzet
Dit jaar is de opzet vernieuwd. Voorheen werden er tussenronden georganiseerd om te bepalen welke lasser door mocht naar de finale. Dit jaar is gekozen voor één grote landelijke finale en bepalen de scholen zelf welke twee lassers er worden afgevaardigd naar dit grootse evenement. Er wordt dit jaar gestreden in twee disciplines:

  • TIG-lassen;
  • MAG-lassen met massieve draad.

Finale
De grote finale wordt gehouden op 10 april 2019 bij Techniek College Rotterdam op de locatie RDM Rotterdam. Mede door een interessant programma en een goede vertegenwoordiging van het bedrijfsleven is het ook voor de docenten, ouders en andere belangstellenden de moeite waard om dit evenement te bezoeken.

Meer artikelen