'Energie consultants' in opleiding

4 februari 2020

Maandag 3 februari was de locatie Prins Alexanderlaan hé​t toneel voor de kick-off van bewonerscollectief 'Alex Energie'. Een inspirerende Energiemarkt die door ruim 300 bewoners uit de wijk Prins Alexander is bezocht. Wethouder Bonte, verantwoordelijk voor duurzaamheid & energietransitie, en hoogleraar Jan Rotmans namen de bezoekers mee in de uitdagingen van de energietransitie en riepen bewoners van de ruim 45.000 woningen in Rotterdam Prins Alexander op, zich aan te sluiten bij de energie coöperatie Alex Energie. Henrik Stevens informeerde de bezoekers over de ontwikkelingen in het techniekonderwijs en de koppeling naar de energietransitie.

Koken op inductie
Na het officiële gedeelte konden de bezoekers zich op de energiemarkt laten informeren over o.a. de ontwikkelingen rondom de energietransitie in de wijken, het gezamenlijk opwekken van duurzame energie, het plaatsen van zonnepanelen op daken of het maken van een warmtescan van de woning. Wethouder Arno Bonte ging met bezoekers in gesprek. In een demonstratie door Het Kookpunt over koken op inductie, werden bezoekers getrakteerd op heerlijke pannenkoeken. Na afloop was er de mogelijkheid voor bezoekers zich aan te melden bij Alex Energie.  

Energie Consultant in opleiding
Nieuw op de energiemarkt: studenten mechatronica en installatietechniek, Olivier ten Have (20 jaar) en Twan Havelaar (19 jaar), traden op als Energie Consultant voor wijkbewoners met vragen over het verduurzamen van hun woning. In overleg met Alex Energie gaan studenten als Olivier en Twan huisbezoeken en technisch warmteonderzoek doen om te analyseren en vervolgens helpen adviseren over de per woning meest geschikte en effectieve aanpassingen. 'Energie Consultants in opleiding' dus en daar is vraag naar.

Meer artikelen