Update brand RDM Campus: Lessen hervat

26 juni 2019

Op woensdag 26 juni 2019 omstreeks 13.45 uur is een brand gemeld op het dak van Innovation Dock, onderdeel van de campus van RDM Rotterdam (RDM Campus), eigendom van het Havenbedrijf Rotterdam. In dit deel van het gebouw vindt onderwijs plaats van Hogeschool Rotterdam en Techniek College Rotterdam. De brand is ontstaan als gevolg van dakdekwerkzaamheden. Het pand is snel en ordelijk ontruimd door de bedrijfshulpverleners. Er waren ten tijde van de brand ca. 150 studenten en medewerkers van Hogeschool Rotterdam aanwezig en ca. 85 van Techniek College Rotterdam. Gelukkig is niemand gewond geraakt.

De brandweer was snel ter plaatse, evenals twee RPA-blusvaartuigen van het Havenbedrijf Rotterdam. Een RPA en de brandweer hebben de brand gezamenlijk geblust. Omstreeks 14.55 uur is het sein brand meester gegeven. Na een eerste controle door de brandweer leek de schade aan Innovation Dock beperkt te zijn. Een uitgebreidere controle wees aan het begin van de avond uit dat inbedrijfstelling van het pand op donderdag 27 juni weer mogelijk is. Het congres ‘Maatschappelijke impact van Praktijkgericht onderzoek’ van Hogeschool Rotterdam vindt deze dag ook gewoon plaats in Innovation Dock. 

Vandaag, donderdag 27 juni, zijn de werkplaatsen op RDM weer beschikbaar voor onderwijs en gaan alle geplande lessen op de locatie door. Er kan in een enkel geval sprake zijn van een roosterwijziging, studenten die les hebben op de RDM wordt daarom aangeraden de EduArte Student App in de gaten te houden.

Meer artikelen