‘Samen creëren we de basis om monteur te worden’

Wanneer
08 december 2021
Door
Redactie
Het is deze doordeweekse middag gezellig druk op het terrein van Vervoer & Materieel (V&M) aan het Kleinpolderplein. De sfeer is gemoedelijk, met veel vrolijke gezichten, maar bovenal wordt in de verschillende werkplaatsen flink gesleuteld aan onder meer vuilniswagens, kolkenzuigers, auto’s van de groenvoorziening en busjes.

Naast het gevarieerde wagenpark is V&M om een andere reden een goede leerschool voor studenten die verbonden zijn aan Techniek College Rotterdam: de gemeentelijke organisatie is een voorloper op het gebied van duurzaam en circulair werken. V&M zit middenin de transitie naar een emissieloos wagenpark. De gemeente Rotterdam heeft intussen een wagenpark van ruim vierhonderd elektrische voertuigen. Eerder dit jaar werd de eerste kolkenzuiger op waterstof in gebruik genomen. Onder begeleiding mogen studenten hier ook aan ‘sleutelen’.

Totaalpakket voor (deel)vervoer
Bij V&M, een erkend leerbedrijf, werken in totaal circa vijfhonderd mensen, verdeeld over drie locaties. Deze organisatie, tot voor kort beter bekend als Roteb Lease, levert het totaalpakket voor deelvervoer, speciale voertuigen en materieel in de gemeente Rotterdam. Niet alleen voor de gemeentelijke diensten, maar ook voor onder meer externe partijen zoals Eneco.

"Ik heb altijd al iets met auto’s gehad en ben geen type dat vijf dagen in de week in boeken wil snuffelen"
Chloë Bosch, bbl-student Techniek College Rotterdam

Als bbl’er begon Chloë bijna drie jaar geleden op de vestiging aan het Kleinpolderplein. Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Chloë zat aanvankelijk op het grafisch lyceum, maar dat bleek toch niet een goede keuze. Sleutelen deed ze toen al een beetje: in haar vrije tijd knutselde ze aan haar kanariegele Hyundai Excel. ,,Ik heb altijd al iets met auto’s gehad en wil graag met mijn handen werken. Ik ben geen type dat vijf dagen in de week in boeken wil snuffelen.’’

Lees hier het hele artikel.