Techniek College Rotterdam daagt studenten uit voor baan als cloud engineer

Wanneer
02 februari 2022
Door
Redactie
Praktijkgericht onderzoek naar actuele vraagstukken op het gebied van cloud engineering op de werkvloer: het is een van de belangrijkste doelstellingen van het practoraat Cloud Engineering, een initiatief van Techniek College Rotterdam.

Via opdrachten (of liever gezegd: challenges) uit het bedrijfsleven worden studenten en docenten bij de onderzoeken betrokken. ,,Onderwijs en bedrijfsleven hebben elkaar keihard nodig in deze branche."

‘Kies voor de cloud!’ Deze woorden staan in grote letters op een banner in een van de gangen van locatie Schiedamseweg van Techniek College Rotterdam in Schiedam. Op deze vestiging worden onder meer de mbo-opleidingen in de richting ICT gegeven. Wie kiest voor de cloud, weet één ding zeker: met een flinke dosis motivatie en een diploma op zak liggen de banen voor het oprapen. ,,Er is al jaren een tekort aan cloud engineers en andere IT’ers in Nederland’’, zegt projectleider Leonie van Haren.

Alles hangt tegenwoordig in de cloud. Anders gezegd: steeds meer apparaten zijn aangesloten op het Internet of Things en kunnen – draadloos en op afstand – bediend worden via mobiele telefoons, tablets en laptops. Een cloud engineer kan worden gezien als de spin in het web voor een gestroomlijnde communicatie tussen al die apparaten in de cloud. Als cloud engineer ontwikkel je clouddiensten en -systemen voor bedrijven, zodat alle medewerkers van een bedrijf veilig in die cloud kunnen werken.

Lees hier het hele artikel.