Een succesvolle stage

Wanneer
11 april 2022
Door
Redactie
Valerie Langenhuijsen volgt de opleiding Operator C aan Techniek College Rotterdam. Samen met mentor Leo Gouw kijkt ze terug op haar stage bij Shin-Etsu. ‘Ik weet nu zeker dat ik dit werk wil doen.’

Hoe is het contact met Shin-Etsu ontstaan?
Valerie: ‘In het tweede jaar kregen we ter voorbereiding op onze stage van school een lijst met mogelijke stagebedrijven. Daar stond Shin-Etsu op. Ik had van medestudenten al goede stage-verhalen gehoord, daarom ben ik op de website gaan kijken voor meer informatie. En wat ik las over de manier van samenwerken sprak mij enorm aan. Kort daarna gaf recruiter Tessa de Ronde een sollicitatietraining bij ons op school. Zo is het contact ontstaan.’

En klopt het wat we op de website schrijven?
Valerie: ‘Ja, echt! Ik werd gelijk opgenomen in de ploeg. De cultuur is open en vertrouwd. Het werk doe je echt met elkaar, niemand voelt zich beter dan de ander. En iedereen is behulpzaam. Ik kon alles vragen.’
Leo: ‘Dat Valerie gelijk in de ploeg paste, komt ook door haar eigen open persoonlijkheid. Dat is niet alle studenten gegeven. Sommigen hebben wat meer tijd nodig en kijken eerst even de kat uit de boom. Als zich dat voordoet, is daar ook ruimte voor. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een stagiair niet in de ploeg werd opgenomen.’

Lees hier het hele artikel.