Janine Slootmaekers nieuwe adjunct-directeur

Wanneer
24 mei 2022
Door
Redactie
Janine Slootmaekers start op 13 juni 2022 als adjunct-directeur bij het Techniek College Rotterdam, met in haar portefeuille Onderwijs en Kwaliteit.

Momenteel bekleedt de 34-jarige Slootmaekers vanuit haar dienstverband bij de Hogeschool Rotterdam dezelfde functie bij het samenwerkingsverband van Hoger Onderwijs Drechtsteden. Binnen Techniek College Rotterdam gaat Slootmaekers zich vanuit haar portefeuille onder meer bezighouden met het boeien en binden van studenten met interessante, kwalitatieve onderwijsprogramma’s, studenten optimaal klaarstomen voor de arbeidsmarkt, het onderwijsportfolio nog beter laten aansluiten op de beroepspraktijk en het verder verstevigen van de relatie met het beroepenveld.

Samen optrekken
Slootmaekers is verheugd over haar aanstelling als adjunct-directeur. Ze heeft brede commerciële en onderwijskundige kennis en ervaring. Verder etaleert ze een ondernemende houding. Dit alles kwam en komt goed van pas in haar onderwijscarrière. In de veertien jaar dat ze werkt bij de Hogeschool Rotterdam heeft ze verschillende functies en rollen bekleed. Ze is begonnen als student-assistent en doorgegroeid over de lijn van docent naar onderwijsmanager en uiteindelijk adjunct-directeur. “Het is mooi dat mijn taken en uitdagingen bij Techniek College Rotterdam aansluiten bij mijn persoonlijke overtuiging dat studeren succesvol wordt als je weet waarvoor je leert. En als je daar op een persoonlijke en passende manier in wordt begeleid en plezier beleeft aan dat wat je leert. Zeker nu we kampen met tekorten aan technisch personeel is het zaak dat we door kwaliteitsonderwijs te bieden zoveel mogelijk jonge mensen succesvol opleiden voor de praktijk. Dat ik daar nu een directe bijdrage aan kan leveren vind ik te gek!”

Aan de slag met onderwijsvernieuwing
Slootmaekers volgt Judith Donkers op die vorig jaar Directeur Onderwijs Sector Voedsel, Groen & Gastvrijheid werd bij Curio in West-Brabant. De andere twee directieleden van Techniek College Rotterdam zijn: Henrik Stevens, algemeen directeur en Eelco Goedheer, adjunct-directeur, met de portefeuille Bedrijfsvoering. “We zijn blij dat Janine ons komt versterken. Ze heeft de skills en bagage om in haar functie als adjunct-directeur de ambities van het Techniek College Rotterdam verder mee vorm te geven. En om samen met de onderwijsteamleiders via onderwijsvernieuwing de kans op studiesucces aantoonbaar te vergroten”, aldus Stevens.