[Aftermovie] Teams Droid Trouble, De Geiten en Fatima002 winnen FIRST® LEGO® League Regiofinale Rijnmond 2023

Wanneer
14 februari 2023
Door
Redactie
Afgelopen vrijdag 27 januari was Techniek College Rotterdam de trotse gastheer van de Regiofinale FIRST® LEGO® League!

De teams Droid Trouble van de Penta Jacob van Liesveldt te Hellevoetsluis, De Geiten van het Dalton Lyceum te Barendrecht en Fatima002 van de Fatimaschool te Rotterdam zijn de nieuwe winnaars van de FIRST® LEGO® League Regiofinale Rijnmond 2023! Zij zijn door naar de Landelijke Finale die op 18 maart 2023 plaatsvindt in Delft.

Team Charles van Penta Charles de Foucauld Mavo te Spijkenisse heeft de afvalrace gewonnen en wint daarmee de robotprestatieprijs. Maar liefst 370 leerlingen van 6 t/m 15 jaar, afkomstig van het primair en voortgezet onderwijs uit de regio Rijnmond, liepen rond op Techniek College Rotterdam locatie RDM-Campus. In teams hebben de leerlingen met trots de ontwerpen van de robots van LEGO® gepresenteerd aan de juryleden. Wat een eer om deze toekomstige techneuten van de toekomst al kennis te laten maken met onze campus en techniek.

Elk jaar is er een nieuw onderwerp. Dit jaar is het thema ‘SUPERPOWERED’ waarin de teams onderzoeken waar energie vandaan komt, wordt gedistribueerd, opgeslagen en gebruikt wordt. De taak aan de leerlingen te denken en doen als wetenschappers en technici. 

Samen met de volgende organisaties, medewerkers en vrijwilligers hebben we een geslaagd evenement neergezet. Dank hiervoor! Hogeschool Rotterdam, Yellenge, FMJ, EQUANS, HEIN, Energiebank Nederland, Energiebank Rivierenland en Emaus Domstadt en John van Bemmel.

Fotografie Rhalda Jansen

De Geiten van het Dalton Lyceum Barendrecht

Penta Jacob van Liesveldt

Fatima002 van de Fatimaschool te Rotterdam