Workshop “Opvallen met een CV’’ voor ICT-studenten

Wanneer
30 maart 2023
Door
Redactie

Workshop “Opvallen met een CV’’ voor ICT-studenten

Afgelopen week hebben alle studenten van de opleiding Medewerker ICT-support locatie PAL en SHW een inspirerende  gastles en workshop bijgewoond van Mounir Riffi. In deze anderhalf uur durende gastles vertelt Mounir zijn verhaal en laat hij in het 2e gedeelte van zijn les de studenten werken aan het maken of upgraden van hun CV.

Negatieve ervaring
Mounir is 27 jaar en heeft een mbo-4 diploma behaald. Tijdens zijn opleiding was hij een lastige student die volop de strijd aanging met zijn docenten. Hij is een paar keer weggestuurd bij zijn stage- adres vanwege zijn houding en gedrag, maar balancerend op het randje op basis van zijn gedrag, heeft hij uiteindelijk zijn diploma behaald. Toen hij vervolgens ging solliciteren voor een baan werd hij keer op keer afgewezen en al had hij een baan gevonden, kwam hij niet door zijn proeftijd. Hij gaf iedereen de schuld, behalve zichzelf.

Na de zoveelste negatieve ervaring begon hij zich te realiseren dat hij zelf moest veranderen en moest werken aan zijn gedrag en houding. Dit leidde uiteindelijk naar een baan in de ICT waar hij succesvol werd en leiding gaf aan 15 medewerkers.

Boeiende les
Dit verhaal is de inleiding van een boeiende les van Mounir, waarmee hij vanaf het eerste moment de studenten weet te raken, omdat zij zich in hem herkennen. De les  vliegt voorbij en de studenten hangen aan zijn lippen. Vol inspiratie en energie storten vervolgens de studenten zich op hun CV om deze zo mooi en aantrekkelijk mogelijk te maken. Als de les voorbij is, heeft een groot gedeelte van de studenten nog allerlei vragen en klappen zij met tegenzin hun laptop dicht om naar de volgende les te gaan.

Student Abdelhak: ‘’Dit was pas een gave les en ik heb veel geleerd”

Kilik hier voor meer info