ICT Studenten en docenten op excursie bij ECT

Wanneer
31 mei 2023
Door
Redactie

ICT Studenten en docenten op excursie bij ECT

Dinsdag 23 mei vertrok om 10:00 uur de bus met zo’n 40 eerstejaars studenten en 12 collega’s richting de Delta-containerterminal van Hutchison Ports ECT voor een rondleiding en presentaties. Deze containerterminal is voor een groot deel geautomatiseerd, dus zeer interessant voor onze studenten van de opleiding IT Systems and Devices.

Na aankomst kregen we met de bus een rondrit over het enorme complex van de Deltaterminal, waarbij Sebastiaan (voorlichter van ECT) ons alles vertelde en toonde hoe het er aan toe gaat op de containerterminal. Enorme containerkranen, die op afstand bestuurd worden. Containers die volautomatisch verplaatst worden over het terrein. Vrachtwagens die via een app informatie ontvangen waar de container gelost of geladen moet worden. Het monitoren van het hele terrein en al de IT systemen die hiervoor nodig zijner . Duizelingwekkende getallen kwamen voorbij!

Na de rondleiding werden we ontvangen in één van de gebouwen, waar we een schitterend uitzicht hadden op allerlei werkende onderdelen, zoals de diverse kranen. Voor iedereen stonden er broodjes en wat te drinken klaar, waarna we uitgebreide presentaties kregen over de werking van de terminal en vooral de IT van dit enorme bedrijf. Ook nu weer kwamen duizelingwekkende getallen voorbij: 2000 servers, 24000 km glasvezel en ga zo maar door. Uiteraard heeft onze huidige stagiair Frank Kalkman nog verteld wat hij allemaal doet en heeft geleerd! Al met al kregen we een mooi beeld van één van de grootste bedrijven in de Rotterdamse haven en de gebruikte IT.