NIEUWE OPLEIDING: SMART BUILDING

Wanneer
07 december 2023
Door
Redactie
Nederland in 2050 klimaatneutraal? Denk jij als aankomend student meteen: daar wil en kan ik aan bijdragen?

NIEUWE OPLEIDING: SMART BUILDING

Nederland in 2050 klimaatneutraal? Denk jij als aankomend student meteen: daar wil en kan ik aan bijdragen? Dan is onze nieuwe opleiding Smart Building wel wat voor jou! Als student ga je, samen met bouw- & installatiebedrijven, op zoek naar innovatieve oplossingen. Daardoor worden gebouwen in de toekomst efficiënter gebouwd én gebruikt. 

Timon is de eerste student die al deze opleiding volgt: "Toen ik op de Open dag over deze opleiding hoorde, was ik meteen enthousiast. Ik wilde graag iets met mijn handen doen, maar wel gericht op een duurzame toekomst. Ik ben nu bezig om een zorginstelling te ontwerpen. Ik kijk dan niet alleen naar het gebouw en de indeling, maar bijvoorbeeld ook naar rolstoelvriendelijkheid, liften, de warmte in de leefruimtes. Ook kijk ik naar de buitenzijde van een gebouw. Kan er meer groen bij, is er leefruimte voor vleermuizen en kunnen we ander bouwmateriaal gebruiken zoals hennep en kurk."

Kijk op de opleidingspagina voor meer informatie.