Nog geen diploma

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan adviseren we je om eerst een vmbo-diploma te halen. Als dat niet lukt, dan zijn dit de mogelijkheden om toch aan een mbo-opleiding te beginnen.

Entreeopleidingen
Als je 16 jaar of ouder bent en geen vmbo-diploma hebt gehaald kun je bij Albeda en Zadkine een entreeopleiding volgen, praktijkervaring opdoen en een mbo-diploma halen. We stellen geen eisen aan je vooropleiding. We gaan namelijk uit van jouw talent. Talent dat we graag samen met jou verder ontwikkelen. Je volgt bij ons een entreeopleiding van één jaar. Daarna kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of een baan zoeken als assistent. Er zijn verschillende entreeopleidingen in vier verschillende richtingen.

Instromen vanuit havo/vwo
Je kunt op verschillende momenten overstappen van de havo/het vwo naar het mbo.

Van havo/vwo 4 naar het mbo
Als je over bent naar 4 havo/vwo, kun je terecht op het mbo. Volg je een opleiding op niveau 4, dan kun je daarna doorstromen naar het hbo.

Havo-diploma niet gehaald
Ben je gezakt voor je havo-diploma en wil je overstappen naar een praktische opleiding? Kies dan voor een mbo-opleiding. Wil je uiteindelijk doorstromen naar het hbo, dan kan dat met een mbo-diploma op niveau 4.

Met havo-diploma naar het mbo
Waarom zou je met je havo-diploma naar het mbo gaan? Bijvoorbeeld omdat je graag een praktische mbo-opleiding wilt doen. Of omdat je jezelf nog te jong vindt voor een hbo-opleiding. Na het afronden van je mbo-opleiding op niveau 4, kun je alsnog doorstromen naar het hbo.

Meer informatie
Weet je niet welke opleiding bij je past, twijfel je nog, of heb je vragen? Neem dan contact op met ons Techniek Info Punt.