Allround tegelzetter

Allround tegelzetter

Tegeltje, tegeltje aan de wand… wie legt toch die strakke rijen tegels overal in het land? Als tegelzetter zorg je dat de keukens en badkamers van jouw klanten er supernetjes uitzien. Van vloeren tot muren. En misschien betegel je zelfs wel een heel zwembad.  

In het kort

Ben jij buitengewoon precies?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Jij hebt oog voor de kleinste details. Hangt er iets scheef? Dan draai jij het weer recht. Je werkt hard, netjes én ook precies. Je vindt het leuk om collega’s te begeleiden. En je kunt ook zelfstandig werken. Je bent dol op ingewikkelde puzzels. En ziet het liefst direct het resultaat van wat je gemaakt hebt.
Ontdek de locatie

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert tijdens deze tegelzetter opleiding alles over het zetten, leggen en lijmen van verschillende soorten tegels. Tegels aan de wand én op de vloer. Van badkamers tot keukens. Je leert strakke rijen tegels leggen. In verschillende patronen. Van visgraat tot recht-toe-recht-aan. Dit doe je niet alleen, want je leert ook hoe je andere tegelzetters aanstuurt.

Ook leer je hoe je ervoor kan zorgen dat het tegelwerk beschermend en waterdicht is. Bij mensen thuis tot in het ziekenhuis. Je ontdekt hoe je plinten en vensterbanken plaatst. En natuurlijk kom je alles te weten over de wettelijke regels en voorschriften. Zo leer je werken op een veilige en gezonde manier.

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Wand- en vloertegels lijmen en leggen
 • Leren om leiding te geven
 • Controleren of er netjes en veilig wordt gewerkt

Dit niet (zo vaak)

 • Zelf een badkamer ontwerpen
 • Bestellingen plaatsen
 • In je eentje werken

Deze vakken krijg je

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
Vaktheorie tegelzetten
4
dagen werken
1
dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. 4 dagen per week leer je daar het vak in de praktijk. Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen. 1 dag per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten. Je kunt er ook voor kiezen om 5 dagen te werken en 2 avonden per week de theorielessen te volgen. 

Grote kans dat je al een werkplek hebt vóórdat je met deze opleiding begint. Toch nog geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je bij het vinden van een leerwerkbedrijf. Maar je kunt pas met een opleiding starten als je een leerwerkplek hebt. 

Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

Kies jouw leslocatie

Middelharnis óf Schiedam

Langeweg 111, (Beroepscampus), Sommelsdijk (Middelharnis)
De Beroepscampus is de nieuwe onderwijslocatie op Goeree-Overflakkee. Het is een plek waar leerlingen, studenten, het bedrijfsleven en scholen uit de regio samenkomen.

Schiedamseweg 245, Schiedam
De locatie Schiedamseweg is goed bereikbaar met bus 51, tram 21 en 24 en metro. Op het schoolplein kun je je fiets of scooter parkeren. De locatie heeft een kantine waar je pauze kunt houden en wat te eten en drinken kunt kopen. Verder is de locatie rolstoeltoegankelijk. 

Bekijk alle locaties

Beroepen na de opleiding

Op zo’n dag als vandaag ga jij de uitdaging aan: een ingewikkelde tegelklus met verschillende vormen in een nieuw winkelcentrum. Jij bent een ware tegelkunstenaar. En je werkt in een gezellig team van vakmensen. Langs de buitenranden leg je grote tegels strak naast elkaar. En binnenin lijm je kleinere tegels in een visgraat.  

Maar voordat je kan beginnen, maak je de grond gelijk – dat noem je waterpas. Zodat je de tegels netjes kan neerleggen en er niet eentje omhoog piept. Als je klaar bent, laat je de lijm drogen en ga je de tegels inwassen. En daarna maak je de tegels glanzend schoon met een spons en water. Klaar? Dan laat je de boel netjes achter. Alles voor een strak eindresultaat.  

Deze skills heb je nodig

 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je werkt netjes en precies
 • Je bent sterk en hebt veel energie

Deze niet (altijd)

 • Je bent afwachtend
 • Je werkt op een rustig tempo
 • Je kunt tegels verkopen

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Arjan de Rooij

Arjan de Rooij

Docent bouwtechniek

Ik leer studenten graag de nieuwste ontwikkelingen in de bouw, zoals het neerzetten van energieneutrale woningen.

Christiaan van Vugt

Christiaan van Vugt

Docent bouwtechniek

Ik heb ruim 12 jaar ervaring als timmerman. Ik vind het leuk om jou op te leiden tot vakman. Iemand die trots kan zijn op zijn werk.