Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

Als mensen thuis met hun handen in het haar zitten, bellen ze jou. Want jij timmert, metselt, verft en krijgt zelfs elektrische apparaten weer aan de praat. Kleine of grote klus? Noem het maar op en jij fikst het.

In het kort

Ben jij de handige held die het fikst?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Geef jou een klus in en rondom het huis, en jij maakt het klaar. Je kunt zelfstandig werken. En je werkt ook graag samen. Soms repareer je iets wat kapot is. Maar je vindt het ook supertof om van niets iets te maken. Van een boekenkast tot een groot noodgebouw voor een school. Je zorgt ervoor dat het veilig gebeurt. Voor jezelf en voor anderen. Want je bent een échte maker.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert hoe je kan zien wat er moet gebeuren: of iets wat kapot is, gerepareerd moet worden of aan vervanging toe is. Jij weet straks van alles wat – metselen, timmeren, verven en stuken. Maar ook het repareren van een verwarming, waterleiding en ventilatie. Zo leer je hoe je op een veilige manier problemen in en rondom gebouwen oplost. En ook hoe je een keuken of badkamer vernieuwt.

Je ontdekt hoe je inschat wat een klus gaat kosten en hoe je omgaat met klanten. Superhandig als je later misschien je eigen klussenbedrijf wilt starten.

Tijdens de opleiding volg je twee keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Reparaties uitvoeren in gebouwen
 • Storingen opsporen
 • Een strakke planning voor jezelf maken

Dit niet (zo vaak)

 • Netjes afwerken
 • Collega's begeleiden
 • Wachten op instructies

Deze vakken krijg je

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
5dagen naar school
1-2stages

Stage lopen

De eerste 2 jaar loop je korte stages. Je gaat 4 dagen naar school en 1 dag per week leer je het vak in de praktijk. Bijvoorbeeld bij een bedrijf in de bouw of een klussenbedrijf. In het laatste jaar loop je een langere stage in een erkend leerbedrijf.  

Jij kiest waar je stage loopt. Bij één van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

Vlakbij station Rotterdam-Alexander

Prins Alexanderlaan 55
De praktijk- en theorielessen volg je op de locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam. Het is makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. En die lekkere bak koffie met uitgebreide lunch haal je in de kantine.

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Kans op stage
Deze regio
Score: 4 van 5
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 4 van 5
Bekijk meer cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Eén ding is zeker: ook vandaag wordt sowieso geen saaie dag. Want jij timmert, boort, metselt en schroeft in en rondom gebouwen. Je pakt alles aan wat met de bouw te maken heeft. Je doet het met wat je kan. En zo vind je overal een oplossing voor. Ook als dat betekent dat het iets anders gaat ‘dan hoe het hoort’.  

Je plaatst een nieuwe dakkapel, verhelpt een storing of bouwt mee aan een tijdelijke ruimte voor een school.  

Misschien werk je eerst voor een baas. Daar leer je het vak tot in de kleinste details. Zodat je later voor jezelf kunt beginnen. Want handige helden zoals jij, zijn altijd nodig.   

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt goed zelfstandig én samenwerken
 • Je hebt oog voor veiligheid
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Deze niet (altijd)

 • Je kunt goed leidinggeven
 • Je werkt op een rustig tempo
 • Je wacht op instructies

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.  

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Erik Vermoolen

Erik Vermoolen

Docent

Ik werk bij Techniek College Rotterdam. Als je deze opleiding volgt, kom je bij mij in de klas.